Bolu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Gönül Canpolat, "Eskiden felçli hastaların bir yıl içerisinde tedavi alınması üzüntü verici bir durumdu. Bu tür hastalara hastanemizde öncelik veriyoruz" dedi.
Canpolat, yaptığı açıklamada, son dört ay içerisinde hastaneye Bolu ve Türkiye'nin değişik illerinden yaklaşık 400 hastanın geldiğini söyledi.
Hastaneye gelen hastalarının çoğunun 60 yaş üzerinde olduğunu ifade eden Canpolat, hastaların bel, diz ve boyun ağrıları şikayetleriyle hastaneye geldiğini belirtti.
Canpolat, hastanenin 225 yatak kapasiteli olduğunu hatırlatarak, "Kapasitenin yarısına yakınını rehabilitasyon hastaları için kullanmaktayız. Hastanemiz yoğun olarak rağbet görmekte. Şuanda hastalarımızda 3-4 aylık sıra beklemesi söz konusu. Bu süreç uzun gibi görünse de hastalar arasında aciliyet durumlarına göre seçimde yapılmakta. Özellikle ferçli hastalar bir ay içerisinde tedaviye kabul edilmekte. Eskiden felçli hastaların bir yıl içerisinde tedaviye alınması üzüntü verici bir durumdu. Bu tür hastalara hastanemizde öncelik veriyoruz" şeklinde konuştu.
Hasta memnuniyetinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Canpolat, hasta memnuniyetlerinin yüzde 99 oranında olduğunu, çalışan memnuniyetinin ise 93 olduğunu, bu rakamın çokta görünmeyen bir durum olduğunu kaydetti.