Hafta sonunda alt yapılarda yoğun bir maç programı yaşanırken haftanın ilk maçını da U14 Boluspor sahasında Ankaragücü ile yaptı. Rakibi karşısında ilk yarıda sayısız gol pozisyonundan yararlanamayan temsilcimiz, ikinci yarının başlarında tartışmalı bir şekilde kalesinde gördüğü gole ile mağlup olmaktan kurtulamadı.

Bölgesel Gelişim Akademi Liginde ilk maçında Osmanlıspor karşısında aldığı bir puanla sezona merhaba diyen Boluspor U14, sahasında diğer bir başkent temsilcisi Ankaragücü'nü ağırladı. Cumartesi günü saat 12:00'de başlayan karşılaşmada maça Ankaragücü hızlı başladı. 7'inci dakikada deplasmanda 0-1 öne geçti. Kalesindeki şok gol sonrası beraberlik için rakip kaleye arka arkaya etkili ataklar yapan Boluspor u14, maçta 28'inci dakikaya kadar gole kavuşamazken, bu dakikada beraberlik sayısını Mert Karakaya takımı adına kazandırdı. İlk yarı 1-1'lik skorla tamamlandı.

İkinci yarıda rakibi karşısında öne geçmek isteyen Boluspor ikinci yarının başlamasıyla birlikte Ankaragücü kalesine yüklendi. Bulduğu pozisyonlardan da sonuç alamadı. Ender gelişen Ankaragücü ataklarında Bedirhan'ın şutunda top üst direğe vurup kale içinde oluşan karanbolde top çizgiden çıkarılsa da maçın hakemi Ankaragücü kenar yönetiminin gol demesi sonrasında Boluspor U14 maçta 1-2 geriye düştü. Bu dakikanın ardından beraberlik sayısı için Ankaragücü kalesine yüklenen Boluspor istediği gole kavuşamayınca sahasında Ankaragücü'ne mağlup olmaktan kurtulamadı.

Karşılaşmayı kaybetmesine üzülen U14 oyuncuları takım içinde bazı arkadaşlarının milli takım seçmelerine gitmelerinden dolayı bir nebze üzüntülerini unuturken, kırmız beyazlı ekibimizin U14 Boluspor'dan Mert Karakaya ve Yusuf Samet Öztürk'de milli takım seçmelerine davet edildiler. Fahri GÜNDÜZ