Yerel seçimlerin ardından CHP de taşların yerinden oynayacağını söylemiştik, 5 ay sonra yapılacak CB seçimlerine kadar dişini sıkanların gıcırtılarını duymamak imkânsız gibiydi.

Biz olayın yerel kısmıyla ilgilendik, Bolu da CHP'nin hali şuan tam bir keşmekeş, yerel seçimlerde ahenkle dans eden Vekil ve B.Başkan adayı şimdi karşı karşıya geldiler, yerel medyanın bir kısmı Reise adayı hanımı ihanet ile suçlarken, bir kısmı ise DİK durduğunu, kimsenin güdümünde hareket etmediği yazdı.

Reise adayı hanıma seçim sonrası için tavsiyelerde bulunmuştuk, seçim dolayısıyla ihmal ettiği ailesiyle, aksattığı işleriyle ve seçim için girdiği borçların ödemesiyle meşgul olarak günlerini geçirir diye, tamda dediğimiz gibi bir hayat tarzı sürerken, CB seçiminde en ufak çalışmada bulunmazken birden yine medyanın gündemine düştü.

Nasıl düştü, CHP kurultay kararı aldı, Kılıçtaroğluna karşı Muharrem İnce adaylığını açıkladı, partinin başına gelme ihtimali yok gibi görünüyor, İnce de bunun farkında fakat tepkisiz kalmamak için, her iki seçimde yapılan yanlışlara tepki için aday oldu. Genel Başkan olsa da değişen bir şey olmayacaktır, CHP'nin iktidara gelmesi şu konumda mümkün değildir, çünkü buna gerek yoktur. Türkiye de neden muhalefet yok? Çünkü işler yolunda gidiyor, iktidar partisi başarılı. İktidarın başarısızlığı karşısında bu ülke zaten kendi muhalefetini doğurur.

Yani CHP de seçim olacak, Kılıçtaroğlu yine genel başkan seçilecek, 2015 genel seçimlerine bir yıldan az bir zaman kaldı, hazır kaybedecek adayı mevcut vekilimiz desteklemişken, Ekmeleddin İhsanoğlu gibi bu piyasadan elini ayağını çekmiş Reise adayımız kazanan ata oynayarak vekil adayı olabilme şansı yakaladı ve bunu değerlendiriyor.

Etik olarak yanlış. Tanju bey, kendisi için Bolu CHP'nin iki ağır kişiliğini karşısına aldı, Belediye bakanlığı yarışında gecesi gündüzü ile destekledi, aday olmasını sağlayan CHP Bolu vekilimizin arkasında durması lazımdı, karşılığının bu olmaması gerekirdi, Vekili Genel Başkana ihanetle suçlaması daha da etik dışı.

Sonrada CHP neden iktidara gelemiyor, neden her seçim akşamı parti binasının ışıklarını erken söndürmek zorunda kalıyoruz diye düşünüp duruyorlar.