Altın çocuklar U16 Türkiye şampiyonasında adını namağlup finale yazdırmayı başardı. B grubunda mücadele eden Boluspor U16 Bucaspor engelini 2-1 geçerken turnuvada yenilmeyen tek takım oldu. Geçen yılda Boluspor tarihinde ilk defa Türkiye şampiyonasını kazanan altın çocuklar bu yılda kaldıkları yerden devam ediyorlar.

U16 Türkiye Şampiyonasında gurup liderliği için maça çıkan Boluspor, Bucaspor ile zorlu bir karşılaşma oynadı. Karşılaşmaya çıkmadan önce 4 puanla B grubunun lideri olan Boluspor U 16 hızlı başlarken ilk dakikalarda ayağa top oynayıp rakibinin fizik gücünü düşürdü. Kırmızı Beyazlı ekibe nazaran fizik gücü yüksek olan Bucaspor uzun boylu oyuncularıyla Boluspor'u zorlamaya çalışan bir görüntüyü ilk 10 dakikada verdi. İlk tehlikeli pozisyon Hazar ile geldi Ahmet'in serbest vuruşuna sert bir kafa vurarak top az farkla auta çıktı. Karşılaşmada 14'üncü dakikada oyunu geride kabul ederek paslarla Bucaspor'u üzerine çekmeye çalışırken, Yasin sol bek oynayan Hakan'ı uzun topla kaçırarak attığı topta topla buluşan Hakan ceza sahasına girerek çıkardığı topta Ahmet Kelebek sert bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. İkinci yarıda oyunu daha çok orta sahada tutan kırmız beyazlılar uzun toplarla rakip alana gitti. Ahmet Kelebek'e atılan topta baskısı hata getirdi. Bucalı oyuncuya ceza sahasında baskı yapan Özgür yerde kalınca penaltı gösterildi. Atışı Kutay gol yapınca Boluspor 2-0 öne geçti.

Bolupor'un derin bir nefes almasının ardından Bucaspor sahada gerilince bir oyuncusunu kırmızı kartla kaybetti. 10 kişi kalmasının ardından tamamen rahatlayan kırmızı beyazlılar, son dakikaya kadar oyunu kontrol etmesini başardı. Ender gelişen atakta maçın son saniyelerinde Bucaspor farkı 1'e indirdi. (2-1) Karşılaşmada başka gol olmayınca Boluspor U16 bir yıl sonra tekrar Türkiye Şampiyonasında adını finale yazdırma başarısını gösterdi. Altın çocuklar oynadıkları üç maçtan önce Fenerbehçe'yi 1-0 geçmeyi başarırken, ardından İnegölspor ile 2-2 berabere kalan takımımız grubun son maçında Bucaspor ile karşılaşırken bu rakibini de 2-1 mağlup etmeyi başardı. Boluspor U16 final karşılaşmasını Trabzonspor ile oynayacak. Haber Merkezi