Boluda Başlayan 2023 - 2024 sezonu U14 Türkiye Şampiyonası Finallerinde günün ilk karşılaşmasında Denizli- Bereketlispor, Kayseri- Talasgücü arasında oynandı. Karşılaşmaya Talasgücü hızlı başladı. 2 dakikada Muhammed Mustafa Cingöz takımını öne geçiren golü kazandırdı. İlk yarıda kalesinde gördüğü gol ile sarsılan Bereketlispor arka arkaya geliştirdiği ataklardan bir türlü beraberlik golünü bulamadı .ilk devre Talasgücü üstünlüğü ile sonuçlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan Bereketlispor arka arkaya net gol pozisyonları buldu bunlardan birini de 43 dakikada Ömer Aydın ile beraberlik golünü kazandı 1-1

Süper Lig'de küme düşen ilk takım belli oldu Süper Lig'de küme düşen ilk takım belli oldu

Her iki takımda finale çıkmak için tüm kozlarını oynarken oyunda üstünlüğü de, Talasgücü alarak rakibine zor anlar yaşattı. 46. Dakika Mustafa Çivdem Talasgücüspor’u bir kez daha öne geçirdi. 2-1 galibiyet golünden sonra oyununu tamamen kontrol eden Kayseri temsilcisi Talasgücü 64. Dakika Göktuğ Taha Muhammed’in müthiş golü ile skoru 3-2 getirdi.

Karşılaşmada başka gol atılmadı. Talasgücüspor adını şampiyonluk için finale yazdırdı.

Penaltılarla Finaldeler

Günün ikinci karşılaşmasında Samsun Kadıköyspor ile İstanbul Kartalspor arasında oynandı. Erken final olarak görünen zorlu karşılaşmada her iki takımda mücadeleleri ile öne çıktılar. Karşılıklı ataklarla geçen müsabakada her iki takımda gol bulamadı karşılaşmanın galibi penaltılarla belli oldu.

Statü gereği normal süresi berabere biten karşılaşmanın ardından  penaltı atışlarına geçildi. Samsun Temsilcisi iki penaltı atışında yararlanamadı. İstanbul temsilcisi Kartalspor adını finallere yazdırdı  

 

Editör: Berfin MUTLU