Suudi Arabistan Kraliyet ailesinden Emir Khalid Bin Seaidan, 4 eş ve çok sayıda çocuğunun da yer aldığı 37 kişilik ailesiyle Bolu Abant Tabiat Parkı'nda göl kenarında bulunan oteli kapatarak bahçesine çadır kurdururken, otele erkeklerin girmesi de yasaklandı.

Yaz tatili için ailesiyle Abant'ı tercih eden Seaidan, Abant Köşk Oteli'ni ve Abant Palace Oteli'nin bir katını iki haftalığına kiraladı. Seaidan, 4 eşi ve çok sayıda çocuğuyla geldiği, 12 odalı lüks butik otelin bahçesindeki çam ağaçlarının arasına çadır kurdurdu.

Abant Palace Otel ve Abant Köşk Otel Genel Müdürü Erol Oğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'dan gelen Emir Khalid Bin Seaidan'ın 15 günlük rezervasyon yaptırdığını belirterek, Bu rezervasyonun 12 odası Abant Köşk Otel'de. Kalabalık aile grubuyla geldiler ve oteli tamamen kapattılar. Kendilerini 15 gün boyunca misafir edeceğiz. Abant'ı çok seven ailenin bazı bireylerini de Abant Palace Otel'de misafir ediyoruz" diye konuştu.

Yaz aylarında Arap turistlerin Abant Tabiat Parkı'nı evleri gibi görmeye başladığına dikkati çeken Oğuz, bölgeye ilginin her geçen gün arttığını sözlerine ekledi.