Bolu Ziraat Odası Başkanı İsmail Yamantürk ve Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özen'in yaptığı açıklamalara, Hakkı Fidan'dan cevap gecikmedi. Fidan yaptığı açıklamada, Yaptıkları açıklamalarda benim CHP'li olduğumu söylüyorlar. Biz kimseye partizanlık yapmadık. Muhtarlar Derneği ve Ziraat Odası meclis başkanı olan Fikret Özen'in CHP'ye olan kaydı benden öncesine dayanmaktadır. Onlar önce aynada kendilerine baksınlar” dedi.

Bolu Ziraat Odası Başkan Adayı Hakkı Fidan, İsmail Yamantürk cephesinden gelen açıklamalar üzerine eleştirilere cevap verdi. Hakkı Fidan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“DELEGELERİ HERHALDE ÜÇÜZ OLARAK GÖRÜYORLAR”

Acaba seçim biraz daha ileri bir tarihte olsaydı kim bilir bina fiyatını kaç paraya çıkaracaktı. Bu konuda da takdiri size bırakıyorum. Mülkiyeti Bolu Ziraat Odasına ait olan A Yemekte yapılan yemeğe katılımın 150 kişi olduğunu iddia ediyorlar. Bunlar yemeğe katılan delegeleri herhalde üçüz olarak görüyorlar. İsmail Yamantürk Ziraat Odası'nın kaynaklarıyla seçim çalışmasını devam ettiriyor. İnşallah bu yemeğin faturası çiftçi kardeşlerimizin ödedikleri aidatlardan karşılanmaz.

“KENDİ CEBİNDEN Mİ ÖDEDİ?”

İsmail Yamantürk 2003'te personel maaşlarını ödeyemeyen merdiven altında hizmet veren bir Ziraat Odası devraldıklarını söylüyor. Acaba çalışanların maaşlarını kendi cebinden mi ödedi? İsmail Yamantürk Bolu'ya borcumu ödemek istiyorum diyor. Benim adaylığım mı 12 seneden sonra ona bu borcu hatırlattı.

“SEYAHATE DE GİDERİZ, TARIMIMIZI DA YAPARIZ”

2000'li yılların başlarında İl Geliştirme Planı'nı yaptıklarını ve bugüne kadar uygulayamadıklarını belirtmiş. Bu kendisinin başarısızlığıdır. Beni eleştiren İsmail Yamantürk bizim Avrupa'ya Kıbrıs'a gittiğimizi söylüyor. Biz Odanın kaynaklarını değil, kendi kaynaklarımız ile gidiyoruz. Biz Avrupa'ya seyahate de gideriz, tarımımızı da yaparız. Ayrıca Köylere Hizmet Götürme Birliği'nde iken çiftçi kardeşlerimize ve muhtarlara dolaylı olarak hizmetlerde bulundum.

“DELEGE KARDEŞLERİMİZİ ARAYAN SORAN YOKTU”

İsmail Yamantürk çiftçi kardeşlerimizi ihmal etmediğini söylüyor. Bugüne kadar hangi çiftçimize hangi delegemize yardımcı olmuş. Ben Ziraat Odası Başkanlığına adaylığımı açıkladıktan sonra şu anki yönetim çiftçi ve delege kardeşlerimize sahip çıkmaya başladı. Daha önce çiftçi ve delege kardeşlerimizi arayan soran yoktu. Acaba bunu 12 seneden sonra biz mi akıllarına getirdik? Bizim aynı gün yemek vermemizi eleştiriyorlar. Adaylığımı açıkladıktan sonra her Pazartesi günü delege arkadaşlarımız ile durum değerlendirme toplantısı yapıyoruz ve bunu devam ettireceğiz. Takdir çiftçilerimizin ve delegelerimizindir. Haber Merkezi