Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği önderliğinde Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Mengen Belediyesi Destekleri ile gerçekleştirilecek olan 30. Mengen Uluslararası Aşçılık Ve Turizm Festivali'nin Aşçılar Yarışmasının kategorileri ve katılma şartları kamuoyu ile paylaşıldı.

Yarışmada aranacak olan şartlar şu şekilde;

Kategorilerimiz; • Yılın Altın Şefi • Üniversiteler Arası En İyi Et Yemeği, En İyi Balık Yemeği,En İyi Tavuk Yemeği • Turizm Otelcilik Okulları Arası En İyi Et Yemeği, En İyi Balık Yemeği,En İyi Tavuk Yemeği Tarih: 27-28 Eylül 2014 Yer: MENGEN Katılım Davetiyesi Katılımcılar ekte bulunan ‘yarışma katılım formunu' eksiksiz ve tam olarak doldurmalıdır. Hazırlanan formların 15/09/2014 tarihine kadar Mengen Aşçılık Ve Turizm Derneği Gençlik Kolları Başkanı Engin Kalaycı'ya iletilmesini rica ederiz. İrtibat Tel : 0 (553) 306 06 76 E-mail: engin [email protected]

Başvuru Tarihleri : 25 Ağustos 2014/ 15 Eylül 2014tarihleri arasıdır. Bilgilerinize. Katılım Payı Yarışmaya müracaatları ile yarışmacılarımız 25 Ağustos2014 tarihinden itibaren Katılım payı ödemelerini Mengen Aşçılık Ve Turizm Derneği hesabına yatıracak olup her kategori başvuru ücreti25.00TL'dir.Yarışma günü başvurularda organizasyon komitesine katılım payı banka dekontlarını ibraz edeceklerdir. Mengen Aşçılık Ve Turizm Derneği Hesap Numarası T.C.HalkBankası : Mengen şubesi Hesap Adı : Mengen Aşçılık Ve Turizm Derneği Hesap ve Şube No : 0258 – 16000007 Hesap İban No :TR50 0001 2009 2580 0016 0000 07 İrtibat: Adres : ATATÜRK Cad. Belediyeİşhanı No 10/8 Mengen / BOLU Telefax :0374 356 17 08 www.mengenascilikveturizmdernegi.com

Yarışmacıların Sakınması Gereken Konular Yenmez materyal kullanımı Maydanoz ve su teresi ile dekorasyon Servis tabaklarının aşırı dolu olması daha önceki sunumun, jüriye tekrar sunumu Aşağıdaki Noktalara Dikkat Ediniz!

Tamamıyla orijinal ve yeni fikirler Garnitür ile süsleme Kullanışlı porsiyon büyüklükleri Sunumun görünüşünün bozulmadan korunması Düzgün renk, kıvam ve lezzet kombinasyonu Doğal lezzet görünümlü bir sunum Taze malzemelerin kullanılması Yemeğin servis tabağının kenarında sunumu Pişirme yöntemlerinin tekrar tekrar gösterimi Aşırı yiyecek renklerinin kullanımı Plastik süs ve çiçek kullanımı Profesyonel Dürüstlük Jüriyi, çalışmaların yardımsız olarak gerçekleştirildiği ve adil rekabet ruhu içersinde tamamlandığı konusunda ikna etmek katılımcıların sorumluluğundadır. GetirilenMalzemelerinGüvenliği Yarışmacılarınyanlarındagetirmişolduğuekipmanlar, tabaklar vs. güvenliğiiçintüm önlemler alınmakla beraber, her malzeme kişilerin kendi sorumluluğundadır. Malzemelerin kaybolmasında veya hasar görmesinden ötürü yarışma komitesi her hangi bir sorumluluk kabul etmemektedir. Jüri Değerlendirmesi Jüri değerlendirmeleri yarışmalar ile ilgili bilgilerin ekindedir. Sonuçların Açıklanması Sonuçlar aynı gün akşam Konser Platformunda Ödül Töreni Programı Çerçevesinde açıklanacaktır. Yarışmacı Üniformaları Her katılımcı yarışmalara kendi üniformaları ile iştirak edecektir. Menü Reçetelendirme Katılımcılar yarışacakları menülerin reçetelerini logosuz ve isim yer almayan kağıda yazmaları ve yarışma günü Organizasyon Komitesine teslim etmeleri gerekmektedir. 27 Eylül2014 YARIŞMALARI

1.YARIŞMA Yarışmanın Adı : YILIN ALTIN ŞEFİ

Yarışmanın Tarihi : 27 Eylül 2014 Yarışma Saati : 12:30 Bu yarışmanın katılım bedeli her birey için 25 TL'dir. Bu Yarışmada Yarışmacıların Et Temalı Bir Ana Yemek Sunmaları Gerekmektedir.Her ekip malzemelerini ve ekipmanlarını kendileri getireceklerdir. Bu Yarışmaya Bireysel Katılım Kabul Edilecek Olup. Her Bir Yarışmacı 45dk'lıkSürede Biri Jüriye Diğeri Teşhire Olmak Üzere İki Tabak Hazırlayacaktır. Turnike Sistemi Uygulanan Bu Yarışmada Yarışmacılar Kullandıkları İstasyonu Bir Sonraki Yarışmacıya Düzgün Ve Temiz Şekilde Bırakacaklardır. Yarışmacıların Yapacakları Yemekte Her Türlü Malzemeyi Çiğ Ve Temizlenmiş Olarak Kendileri Getirecektir. Tüm Yarışmacılar Yapacakları Yemeklerin Reçetelerini Logosuz Ve İsimsiz Bir Kağıda Yazarak Organizasyon Sekreterliğine Teslim Edeceklerdir. Yarışmacılar Yarışmaya Kendi Üniformaları İle Katılacak Olup, Sunum Tabakları Ve Ekipmanlarını Kendileri Getirecektir. Yarışmacıların Yarışma Günü 08.30'de Kayıt Kabul Masasında Olmaları Gerekmektedir. Not: Bu katogoriye özel 1.2.ve 3. seçilecektir.

2 .YARIŞMA Yarışmanın Adı : ÜNİVERSİTELERARASI EN İYİ ET YEMEĞİ

Yarışmanın Tarihi : 27 Eylül 2014 Yarışma Saati : 09:30 Bu yarışmanın katılım bedeli her birey için 25 TL dir Bu Yarışmada Yarışmacıların Et Temalı Bir Ana Yemek Sunmaları Gerekmektedir.Her ekip malzemelerini ve ekipmanlarını kendileri getireceklerdir. Bu Yarışmaya Bireysel Katılım Kabul Edilecek Olup. Her Bir Yarışmacı 45dk'lıkSürede Biri Jüriye Diğeri Teşhire Olmak Üzere İki Tabak Hazırlayacaktır. Turnike Sistemi Uygulanan Bu Yarışmada Yarışmacılar Kullandıkları İstasyonu Bir Sonraki Yarışmacıya Düzgün Ve Temiz Şekilde Bırakacaklardır. Yarışmacıların Yapacakları Yemekte Her Türlü Malzemeyi Çiğ Ve Temizlenmiş Olarak Kendileri Getirecektir. Tüm Yarışmacılar Yapacakları Yemeklerin Reçetelerini Logosuz Ve İsimsiz Bir Kağıda Yazarak Organizasyon Sekreterliğine Teslim Edeceklerdir. Yarışmacılar Yarışmaya Kendi Üniformaları İle Katılacak Olup, Sunum Tabakları Ve Ekipmanlarını Kendileri Getirecektir. Yarışmacıların Yarışma Günü 08.30'de Kayıt Kabul Masasında Olmaları Gerekmektedir.

3 .YARIŞMA Yarışmanın Adı : ÜNİVERSİTELERARASI EN İYİ TAVUK YEMEĞİ

Yarışmanın Tarihi : 27 Eylül 2014 Yarışma Saati : 10:30 Bu yarışmanın katılım bedeli her birey için 25 TL dir Bu Yarışmada Yarışmacıların Tavuk Temalı Bir Ana Yemek Sunmaları Gerekmektedir.Her ekip malzemelerini ve ekipmanlarını kendileri getireceklerdir. Bu Yarışmaya Bireysel Katılım Kabul Edilecek Olup. Her Bir Yarışmacı 45dk'lıkSürede Biri Jüriye Diğeri Teşhire Olmak Üzere İki Tabak Hazırlayacaktır. Turnike Sistemi Uygulanan Bu Yarışmada Yarışmacılar Kullandıkları İstasyonu Bir Sonraki Yarışmacıya Düzgün Ve Temiz Şekilde Bırakacaklardır. Yarışmacıların Yapacakları Yemekte Her Türlü Malzemeyi Çiğ Ve Temizlenmiş Olarak Kendileri Getirecektir. Tüm Yarışmacılar Yapacakları Yemeklerin Reçetelerini Logosuz Ve İsimsiz Bir Kağıda Yazarak Organizasyon Sekreterliğine Teslim Edeceklerdir. Yarışmacılar Yarışmaya Kendi Üniformaları İle Katılacak Olup, Sunum Tabakları Ve Ekipmanlarını Kendileri Getirecektir. Yarışmacıların Yarışma Günü 08.30'de Kayıt Kabul Masasında Olmaları Gerekmektedir.

4 .YARIŞMA Yarışmanın Adı : ÜNİVERSİTELERARASI EN İYİ BALIK YEMEĞİ

Yarışmanın Tarihi : 27 Eylül 2014 Yarışma Saati : 11:30 Bu yarışmanın katılım bedeli her birey için 25 TL dir Bu Yarışmada Yarışmacıların BALIK Temalı Bir Ana Yemek Sunmaları Gerekmektedir.Her ekip malzemelerini ve ekipmanlarını kendileri getireceklerdir. Bu Yarışmaya Bireysel Katılım Kabul Edilecek Olup. Her Bir Yarışmacı 45dk'lıkSürede Biri Jüriye Diğeri Teşhire Olmak Üzere İki Tabak Hazırlayacaktır. Turnike Sistemi Uygulanan Bu Yarışmada Yarışmacılar Kullandıkları İstasyonu Bir Sonraki Yarışmacıya Düzgün Ve Temiz Şekilde Bırakacaklardır. Yarışmacıların Yapacakları Yemekte Her Türlü Malzemeyi Çiğ Ve Temizlenmiş Olarak Kendileri Getirecektir. Tüm Yarışmacılar Yapacakları Yemeklerin Reçetelerini Logosuz Ve İsimsiz Bir Kağıda Yazarak Organizasyon Sekreterliğine Teslim Edeceklerdir. Yarışmacılar Yarışmaya Kendi Üniformaları İle Katılacak Olup, Sunum Tabakları Ve Ekipmanlarını Kendileri Getirecektir. Yarışmacıların Yarışma Günü 08.30'de Kayıt Kabul Masasında Olmaları Gerekmektedir.

5 .YARIŞMA Yarışmanın Adı : TURİZMOTELCİLİK OKULLARI ARASI EN İYİ ET YEMEĞİ

Yarışmanın Tarihi : 27 Eylül 2014 Yarışma Saati : 13:30 Bu yarışmanın katılım bedeli her birey için 25 TL dir Bu Yarışmada Yarışmacıların Et Temalı Bir Ana Yemek Sunmaları Gerekmektedir.Her ekip malzemelerini ve ekipmanlarını kendileri getireceklerdir. Bu Yarışmaya Bireysel Katılım Kabul Edilecek Olup. Her Bir Yarışmacı 45dk'lıkSürede Biri Jüriye Diğeri Teşhire Olmak Üzere İki Tabak Hazırlayacaktır. Turnike Sistemi Uygulanan Bu Yarışmada Yarışmacılar Kullandıkları İstasyonu Bir Sonraki Yarışmacıya Düzgün Ve Temiz Şekilde Bırakacaklardır. Yarışmacıların Yapacakları Yemekte Her Türlü Malzemeyi Çiğ Ve Temizlenmiş Olarak Kendileri Getirecektir. Tüm Yarışmacılar Yapacakları Yemeklerin Reçetelerini Logosuz Ve İsimsiz Bir Kağıda Yazarak Organizasyon Sekreterliğine Teslim Edeceklerdir. Yarışmacılar Yarışmaya Kendi Üniformaları İle Katılacak Olup, Sunum Tabakları Ve Ekipmanlarını Kendileri Getirecektir. Yarışmacıların Yarışma Günü 08.30'de Kayıt Kabul Masasında Olmaları Gerekmektedir.

6 .YARIŞMA Yarışmanın Adı : TURİZMOTELCİLİK OKULLARI ARASI EN İYİ TAVUK YEMEĞİ

Yarışmanın Tarihi : 27 Eylül 2014 Yarışma Saati : 14:30 Bu yarışmanın katılım bedeli her birey için 25 TL dir Bu Yarışmada Yarışmacıların Tavuk Temalı Bir Ana Yemek Sunmaları Gerekmektedir.Her ekip malzemelerini ve ekipmanlarını kendileri getireceklerdir. Bu Yarışmaya Bireysel Katılım Kabul Edilecek Olup. Her Bir Yarışmacı 45dk'lıkSürede Biri Jüriye Diğeri Teşhire Olmak Üzere İki Tabak Hazırlayacaktır. Turnike Sistemi Uygulanan Bu Yarışmada Yarışmacılar Kullandıkları İstasyonu Bir Sonraki Yarışmacıya Düzgün Ve Temiz Şekilde Bırakacaklardır. Yarışmacıların Yapacakları Yemekte Her Türlü Malzemeyi Çiğ Ve Temizlenmiş Olarak Kendileri Getirecektir. Tüm Yarışmacılar Yapacakları Yemeklerin Reçetelerini Logosuz Ve İsimsiz Bir Kağıda Yazarak Organizasyon Sekreterliğine Teslim Edeceklerdir. Yarışmacılar Yarışmaya Kendi Üniformaları İle Katılacak Olup, Sunum Tabakları Ve Ekipmanlarını Kendileri Getirecektir. Yarışmacıların Yarışma Günü 08.30'de Kayıt Kabul Masasında Olmaları Gerekmektedir.

7 .YARIŞMA Yarışmanın Adı : TURİZM OTELCİLİK OKULLARI ARASI EN İYİ BALIK YEMEĞİ

Yarışmanın Tarihi : 27 Eylül 2014 Yarışma Saati : 15:30 Bu yarışmanın katılım bedeli her birey için 25 TL dir Bu Yarışmada Yarışmacıların BALIK Temalı Bir Ana Yemek Sunmaları Gerekmektedir.Her ekip malzemelerini ve ekipmanlarını kendileri getireceklerdir. Bu Yarışmaya Bireysel Katılım Kabul Edilecek Olup. Her Bir Yarışmacı 45dk'lıkSürede Biri Jüriye Diğeri Teşhire Olmak Üzere İki Tabak Hazırlayacaktır. Turnike Sistemi Uygulanan Bu Yarışmada Yarışmacılar Kullandıkları İstasyonu Bir Sonraki Yarışmacıya Düzgün Ve Temiz Şekilde Bırakacaklardır. Yarışmacıların Yapacakları Yemekte Her Türlü Malzemeyi Çiğ Ve Temizlenmiş Olarak Kendileri Getirecektir. Tüm Yarışmacılar Yapacakları Yemeklerin Reçetelerini Logosuz Ve İsimsiz Bir Kağıda Yazarak Organizasyon Sekreterliğine Teslim Edeceklerdir. Yarışmacılar Yarışmaya Kendi Üniformaları İle Katılacak Olup, Sunum Tabakları Ve Ekipmanlarını Kendileri Getirecektir. Yarışmacıların Yarışma Günü 08.30'de Kayıt Kabul Masasında Olmaları Gerekmektedir. Madalya Puanlama Sistemi  60-69 puan Merit 70-79 puan Bronz Madalya  80-89 puan Gümüş Madalya  90-99 puan Altın Madalya  100 puan Altın Madalya ve distinction Jüri Değerlendirme Formu Tad ve Lezzet (30 Puan) Yaratıcılık (20 Puan) Zorluk Seviyesi (15 Puan) Miktar ve Besin Dengesi (10 Puan) Zamanlama (5 Puan) Reçete Yazımı ve Tabak Uyumu (10 Puan) Hijyen (10 Puan)