AK Parti milletvekili aday adayı Doç.Dr. Ferudun Kaya hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Kaya son olarak, S.S. Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ni ziyaret etti.

Kaya yaptığı ziyarette, Kooperatif Başkanı Ahmet Yoltaş ve Kooperatif Yetkilileri ile ilimizdeki esnaf ve sanatkârların sorunları ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Kaya, AK Parti Hükümetinin her alanda olduğu gibi esnaf ve sanatkârların emrinde olduğunu ve bir esnaf çocuğu olan bir Başbakana sahip olduğunu belirtti. Özellikle Başbakan Ahmet Davutoğlu, esnafa faizsiz kredi ve AVM'lerde düşük kiralı yer müjdesi verdiğini belirtti. Ayrıca her zaman AK Parti Hükümetlerinin esnafın yanında olacağını belirtti. Bir daha bu ülke esnafın yazar kasa fırlattığı o döneme dönmeyecek” dedi.

Kaya;” kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere AK Parti hükümeti zamanında faiz kredi uygulaması başlatılmıştır. Her AVM'de esnaf ve sanatkârlara yüzde 5 pay ayrılması zorunluluğu getirmiştir” dedi.

Son dönemde AVM yasasını çıkarttığını bu yasa ile esnaflara avantajlar getirdiğini söyledi. Aynı zamanda bu yasa ile pazar günleri iş yeri açma ruhsatı alma zorunluluğunu kaldırdığını belitti.

Kaya; Şayet genel merkezimiz tercih eder Bolumuz vekil tayin ederse ayda bir günümü esnaflara ayıracağım ve sorunlarını dinleyerek çözüm arayacağım” dedi.

Nitelikli bölümler açılarak Üniversitemizdeki öğrenci sayısının artırılması gerektiğini söyledi. Bu sayede ilimizdeki ticaretin canlanabileceğini ifade etti. Bolu'da ise AİBÜ'nin öğrenci sayısının artırılması için akademisyen vekile sahip olması gerektiğini belirtti. Haber Merkezi