Bolu Barosu'nda iki gün sürecek olan genel kurul süreci başladı. Baro Başkanı Ferit Atalay'ın yeniden aday olduğu kurul, Baro'ya kayıtlı 90 üyenin katılımıyla başladı. Atalay, Biz HSYK gibi karmaşık bir kurum değiliz. Bolu Barosu son derece uyumlu, birlikte hareket eden, farklı görüşlere, farklı yaklaşımları toleransla yaklaşabilen bir kurum. Bu nedenle seçimler güzel olacak” dedi. Atalay'ın karşısına henüz bir rakip çıkmayan kurulda görevi üstlenecek olan yeni yönetimin ilk işi ise Adliye Binası'nın ve bir Avukat Evi'nin Bolu'ya kazandırılması olacak.

Bolu Barosu Olağan Genel Kurulu'na başladı. İki gün sürecek olan kurul, oy kullanacak 143 üyeden 90 avukatın katılımıyla başladı.

Ferit Atalay'ın yeniden aday olduğu kurulda ilk gün divan oluşumunun ardından Baro'ya yeni kayıt olan üyelerin isimleri okundu. Baro Başkanı Atalay'ın ‘meslekî dayanışmanın önemi' ne vurgu yaptığı açılış konuşmasının ardından çalışma raporları, gelir-gider raporları, denetim ve bütçe raporları görüşüldü.

Atalay, HSYK gibi karmaşık bir kurum olmayan Bolu Barosu'nda seçimlerin de sükûnet içinde gerçekleşeceğini belirtti. Atalay şunları söyledi:

“KALİTELİ BİR SEÇİM OLACAK”

“Yeniden adayım. Ayrıca bizim yönetim kurulu, denetleme kurulu, disiplin kurulu seçilecek ve Baro'nun organları oluşacak. Biz HSYK gibi karmaşık bir kurum değiliz. Bolu Barosu son derece uyumlu, birlikte hareket eden, farklı görüşlere, farklı yaklaşımları toleransla yaklaşabilen bir kurum. Bu nedenle seçimler güzel olacak. Çünkü benim arkadaşlarım son derece olgun, her türlü siyasal yaklaşıma, fikre açık olmakla birlikte bunları toplantı ve çalışmalar esnasında arkaya bırakabilen insanlar. Bu nedenle ben kaliteli bir seçim yapacağımıza inanıyorum.

YENİ YÖNETİMİN İLK İŞİ ADLİYE VE AVUKAT EVİ

Tabi Bolu Barosu eskiden küçük bir baro olarak tanımlanıyordu ama artan mevcudumuz itibarıyla yavaş yavaş orta ölçekli baro haline gelmeye başladık. Orta ölçekli baro olmanın sıkıntılarını da yaşıyoruz. Bir defa doğru dürüst bir Adliyemiz yok, mekânlarımız yok. Umarım yapılacak bu seçimle oluşacak yönetimin ilk amacı yeni Adliye'nin bir an evvel bitirilmesi olacaktır. Böyle mekânlara kavuştuğumuzda, yeni Avukat Evi'ne kavuştuğumuzda Bolu Barosu Türkiye'ye örnek olacak bir baro olarak varlığını sürdürmeye devam edecek.

TEK ADAY ATALAY…

Şuana kadar başkanlık konusunda kendisini deklare eden bir arkadaşım yok. Benim arkadaşlarım bana takılıyor. Diyorlar ki, Ya çok otoritersiniz, ya da çok demokratsınız” takdir onlara ait. Ama tebarüz etmiş, ortaya çıkmış bir arkadaşım yok şuana kadar”