Türkiye Elit Akademi liginde ilk 8 takım arasına girerek İç Anadolu bölgesinde şampiyon olan Boluspor U16, Türkiye finallerin de sahaya çıktı. B gurubunda bulunan Altın Çocuklar ilk maçında Fenebrehçe ile karşılaşırken, rakibinden de ilk yarı üstün bir oyu ortaya koydu. İkinci yarıda üstün bir oyun ortaya koyarak Özgür Kazar ile golü bulan Bolu'nun Altın çocukları, maçın Fenerbehçe yi 1-0 mağlup etmeyi başardı.

U16 Türkiye Şampiyonasında Boluspor B grubunda Fenerbehaçe ile karşılaştı. Karşılaşmaya ilk dakikalarda kontrollü başlamasına rağmen sarı lacivertliler karşısında atak oynayan Boluspor U16, ilk pozisyonunu 5'inci dakikada Ahmet Talhan Kelebek ve Kutay ile buldu. Bu dakikadan sonra rakibine oranla topla daha çok oynayan kırmızı beyazlılar Fenerbahçe'ye pozisyon vermezken, 20'inci dakikada maçın en önemli atağı sol taraftan gelişti. Ortasını ceza sahasına doğru gönderen Hakan, topun gelişine şık bir kafa vuruşu vuran Özgür Kazar'ın topunu kaleci uçarak kornere gönderdi. Fenerbehçe bu pozisyonlara birkaç atakla cevap verirken, hem Boluspor defansı hem de kaleci Efenin iyi oyunları gole izin vermedi. İlk devrenin son dakikasında baskı yapan Kutay araya girerek Fenerbehçe defansından topu kapıp pozisyon bulurken, Fenerbehçe defansı yaptıkları hataya karşılık verince Boluspor'un gol pozisyonunu kesmiş oldu. İlk yarıda 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda her iki takımda hata yapmamak için sahaya çıkarken, ayağa oynadıkları toplarla rakip alanda tehlikeli olmak istediler. İkinci yarının ilk 15 dakikasında en tehlikeli atakta Bolusporlu Yasin ters bir vuruş yaparken, tehlikeyi sezen kaleci Efe Köpür pozisyonu kornere göndererek golü önledi.

Bu pozisyonun ardından kendine gelen Boluspor U16, orta sahayı tamamen hakimiyetine alırken Özgür, Onur paslaşmasında Onur sol çizgiden atak yaptı. Rakibini geçtiği anda yerde kalınca, maçın hakemi serbest atış verdi. Atışı Özgür 35 metreden sol çaprazdan Fenerbehçe kalesine göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golün ardından duran toplardan gol arayan Fenerbehçe, Boluspor U16 takımı defansını geçemedi. Karşılaşmada son dakikaya üstün giren Altın Çocuklar Fenerbehçe'ye gol izni vermezken, Türkiye Şampiyonasındaki ilk maçını da kazanmış oldu. Haber Merkezi