Arama Kurtarma Ekibimizin düzenli olarak gerçekleştirdiği uygulama çalışmaları devam ediyor.

Arama Kurtarma olaylarında zamanında hızlı müdahale etmenin en önemli faktörlerden birisi olması sebebiyle AFAD'a bağlı Arama Kurtarma Ekibi arama kurtarma olaylarında kullanılan araç gereçleriyle birlikte çalışmalar yapıyor. Müdahale Şube Müdürü Zafer Karaçaylı ile birlikte, dağda mahsur kalma, kayadan yaralı indirme ve çıkarma, sedyede yaralı taşıma, kayada tırmanış ve iniş teknikleri, dağcılık işaretleri, ip kullanımı ve güvenlik üzerine uygulamalar yapıyor.

İlimizdeki göl ve göletlerin sayısının çok olması nedeniyle de su altı ve üstü arama kurtarma çalışmaları önem kazanıyor. Su üstü arama ve su altı görüntüleme cihazı ile su altı taraması yapılan son uygulamaya İl Sağlık Müdürlüğünde Sivil Savunma Uzmanı olarak görev yapan Beytullah Altınöz de katıldı.

AFAD İl Müdürü Sayın Hasan Erdoğan, Hangi olay yaşanırsa yaşansın etkin, hızlı ve doğru şekilde müdahale etmek için çalışıyoruz. Bunu yapabilmek için de ekibimiz hazırladıkları çalışma programına göre düzenli olarak pratik yapıyor. Bu çalışmalarımız kesintisiz olarak devam edecek” dedi.