Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal beraberinde Bolu Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Çalışkan, Devrek, Düzce ve Gerede Muhtarlar Derneği başkanları ile birlikte belediyeye gelerek Başkan Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret ettiler.
Ziyaret esnasında ilk açıklamayı Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal yaparak, Bizleri yoğun iş temponuza rağmen kabul ettiğiniz için şahsım, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Yönetim Kurulum ve Türkiye'deki muhtarlarımız adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Mahallelerde muhtarlarımızla koordineli bir şekilde sürdürdüğünüz çalışmalarımızda da başarılar diliyorum” dedi.
“Mahalle muhtarlarımızla omuz omuza çalışıyoruz”
Göreve geldiği günden bu yana 9 yıllık süreçte yürütülen çalışmalarda muhtarlardan çok büyük destek gördüğünü belirterek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da, Öncelikle Bolu'yu ve bizleri şereflendirdiğiniz için size ve yönetim kurulunuza teşekkür ediyorum. Ben bütün mahalle muhtarlarımızla omuz omuza çalışıyorum. Bu kapsamda muhtarlarımızın da destekleriyle mahallelerimizde şehri geleceğe taşıyacak olan imar revizyon çalışmaları yürütüyoruz. Bu çalışmaları da yürütürken herkesin bahçesine giriyor dar olan yolları genişletiyoruz. Muhtarlarımızın öncülüğünde ve halkımızın destekleriyle bu çalışmaları yapıyoruz. Şu ana kadar hiçbir yerde engel olmadan bu çalışmaları yürüttüysek bu başarıyı muhtarlarımızın gayretleri neticesinde elde ettik. Dokuz yıldır istimlak etmeden bu işleri yapan Türkiye'de ve dünyada ki tek il Bolu ise bu konudaki en büyük emek muhtarlarımıza aittir” dedi.
“Mahalle çalışmalarında çok önemli mesafe kat ettik”
Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından üst yapı çalışmalarına geçeceklerini ve her mahalleye muhtarlık binası ve sosyal tesis kazandıracaklarını belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Yılmaz, Şu anda her mahallede muhtarlık binası çalışmaları ile ilgili adım adım ilerliyoruz. Bu binaların yanına bir de sosyal tesis oluşturmaya çalışıyoruz. Mahallelerimizde ki bütün çalışmaları henüz daha bitiremedik ama çok önemli bir mesafe kat ettiğimizi söyleyebilirim. Bu çalışmaları tamamladıktan sonra ise bütçemizin büyük bir çoğunluğunu kültürel ve sosyal faaliyetlere ayıracağız” dedi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal'a Bolu'ya özgü çeşitli hediyeler takdim edilerek hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.