Beşkavaklar mevkinde meydana gelen trafik kazasında 1 yıllık evli karı kocanın hayatını kaybettiği kazaya sebep olduğu iddia edilen Ö.V.'nin yargılanması Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde tamamlandı. 2 Kişinin ölümüne neden olan Ö.V'ye mahkeme sabıkasız olduğu için 5 yıl hapis cezası verdi ve tahliye etti.

Kaza gece geç saatlerde D-100 karayolunun Beşkavaklar mevkinde meydana gelmişti. Ö.V. yönetimindeki SK 046 2 A9 plakalı otomobil hemen önünde giden D.D. yönetimindeki 34 Y6296 plakalı otomobile arkadan çarpmıştı. D.D. yönetimindeki otomobil çarpmanın etkisiyle ilk önce aydınlatma direğine vurmuş ardından da defalarca takla atmıştı. Kaza sonrasında Ö.V. olay yerinden kaçarak sonrasında karakola teslim olmuştu. Kazada otomobilde bulunan ve 1 yıllık evli oldukları ortaya çıkan Fatih Özbek (34) ve eşi Sultan Özbek (17) arabadan savrularak hayatını kaybetmişti. Sultan Özbek'in 5 aylık hamile olduğu öğrenilmişti. Kazada otomobil sürücüsü D.D. ve M.D. yaralanmıştı. 22 yaşındaki Ö. V., ‘taksirle ölüme neden olma' suçlamasıyla Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Makedonya'da üniversite öğrenimi gördüğü belirtilen Ö. V., suçsuz olduğunu ve hatanın kendisinde olmadığını iddia etti. Ö. V., kaza anını anlatarak Ben D-100 Karayolu'nda seyrediyordum. Hızım 70-80km. civarlarındaydı. Önümdeki aracın lastiği patlak olduğu için zikzak yaptı. O sola kaçtığında ben çarpmamak için sağa kaçtım. Sağa kaçtığında ben de sola kaçmaya çalıştım. Ama çarpmak zorunda kaldım. Benim bir suçum yok. Kaza, karşı tarafın kusurundan kaynaklanıyor. Okuluma gidemiyorum.Mağdur durumdayım, tahliyemi istiyorum” ifadelerini kullandı. 4 Görgü tanığı olayı ve sonrasında yaşananları anlattı. Olay anında eve gitmekte olduğunu ifade eden bir görgü tanığı kaza anını şöyle aktardı; Eve giderken bir ses duydum. Metal çarpması değil patlama şeklinde idi. Lastik patlaması olduğunu düşünüyorum. Sesin geldiği yöne baktığımda bir aracın yalpalamaya başladığını ve takla atığını gördüm. Bu esnada araçtan fırlayanlar oldu. Başka bir araç arkadan geliyordu ama çarptığını görmedim. Daha sonra kazanın kamera kayıtlarını inceledim. Yalpalayan araca başka bir araç vurmuş”

Sanık Ö. V.'nin Avukatı A.K.' de kazanın müvekkilinden değil, öndeki araçtan kaynaklandığını savundu. Öndeki aracın çok hasarlı olduğunu söyleyen Avukat A.K., Bu aracın kazadan önce önceden sert bir yere çarpmış olduğunu düşünüyoruz. Bu çarpmayla bu aracın bu duruma gelemeyeceği açıktır. Daha önceden aracın hasar almış olması, kazaya öncülük etmiştir. Müvekkilim üniversite öğrencisi. Tutuklu olduğu için okuluna gidemedi ve bu yüzden mağdur oldu. Tahliyesini istiyoruz” dedi.

EHLİYETİNE 3 YIL SÜRE İLE EL KONULDU

Duruşmada, müşteki beyanları alındı. Bilirkişiden istenilen rapor incelendi ve kazayı gören 4 kişinin görgü tanığı olarak dinlenilmesinin ardından mahkeme heyeti Ö. V.'nin taksirle ölüme neden olma suçundan 6 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Ö.V.'nin sabıkası olmaması sebebiyle cezası 5 yıla indirdi ve tahliyesine karar verdi. Ö.V.'nin ehliyetine 3 yıl süre ile el konuldu. Memleketim Bolu