MHP Belediye Meclis Adayı Fatma Kubilay bir açıklama yayımlayarak, Alaaddin Yılmaz 19 Mart günü Köroğlu TV'de yayınlanan ‘Dipnot' isimli programda kendinden bekleneni yapmış ve hoş olmayan bir üslup kullanarak tarafıma hakaret etmiştir. Biz böyle biz üslubu asla kullanmayız. Unutulmamalıdır ki; kötü söz sahibine aittir. Bolu halkı böyle bir üslupla konuşan belediye başkanı ister mi acaba? Bunu da sorgulamak lazım” dedi.
Köroğlu Televizyonu'nda yayınlanan Dipnot isimli programa katılan MHP Belediye Meclis Adayı Fatma Kubilay 18'inci Madde uygulamaları ile ilgili açıklamalarda bulunmuş. Sonrasında yine aynı programa konuk olan Alaaddin Yılmaz, MHP'ninBeeldiye Meclis üyesi adayı Fata Kubilay'ın açıklamalarını eleştirmişti.
Fatma Kubilay bir açıklama yayımlayarak Alaaddin Yılmaz'a cevap verdi ve şu ifadeleri kullandı; 17 Mart günü Dipnot programında bir hukukçu olarak tarafımca imar kanunu 18.madde hukuki olarak değerlendirilmiş ve Bolu halkı bilgilendirilmiştir. 18.maddenin keyfi olarak uygulanamayacağı bunun şartlara bağlı olduğu anlatılmıştır. Yine Alaaddin Yılmaz maddeyi açıp okusunlar demiştir. Bende isteyen herkesin maddeyi açıp okuyabileceğini belirtiyorum ve orada da görüleceği üzere düzenleme ortaklık payı %40'ı geçemez denmektedir. Yani illa %40 uygulanacak denmemektedir. Bu hususu o zaman belirtmiştim şimdi de belirtiyorum. Ben hiç kimseye ne bilir şeklinde bir sözde sarf etmiyorum. Tüm bunları belirttiğimizden dolayı Alaaddin Yılmaz rahatsız olmuş, telaşlanmış olacak ki bu şekilde sözlü saldırıda bulunmuştur. Ayrıca Alaaddin Yılmaz'ın 18.maddeyle ilgili tüm davaları Tanju açtı (-Tanju Bey'den özür diliyorum- bu Alaaddin Yılmaz'ın söylemi) onun davası yok herhalde kendisine dava gelsin diye konuşuyor gibi söylemlerini de şiddetle kınıyorum. Üzerine basarak belirtiyorum ki benim davalarım bana yeter. Allaha şükür 21 yıldır avukatlık yapıyorum. Dava alma düşüncesiyle hiçbir adım atmadım, hiçbir söylemde de bulunmadım. Tekrar Alaaddin Yılmaz'a kötü söz sahibine aittir diyor, bu çirkin söylemlerinden dolayı kendisini şiddetle kınıyorum.