Özel Fatma Hatun Hastanesi kadrosunu ve kalitesini her geçen gün yükseltiyor. Özel Fatma Hatun Hastanesinin bu kez transferi, Ankara Güven Hastanesinden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Şükrü Levent Uçar.
Omuz ağrıları artık dert değil
Meslek hayatından bahseden Uçar, omuz ağrıları, tedavi yöntemleri ve ameliyatı hakkında bilgiler verdi. Gülhane Askeri Tıp Akademisi mezunu olan Uçar şunları kaydetti: Mezun olduktan sonra sivile ayrıldım. Uzun bir süre Ankara'da Sevgi Hastanesi'nde ve Güven Hastanesi'nde çalıştım. Daha sonra İstanbul Balta Limanı Kemik Hastalıkları Hastanesi'nde ortopedi ihtisasımı yaptım. Bir süre İstanbul'da özel sektörde çalıştım ve sonrasında eski hastanem beni geri istedi. Güven Hastanesi. Bir süre orada devam ettikten sonra Bolu'ya yerleşmeye karar verdim. Burada Çağsu ve Fatma Hatun Hastaneleri'nin çok iyi hastane olduğunu öğrendim.
Omuz ağrılarının sebepleri ve tedavi yöntemlerinden de bahseden Op. Dr. Uçar şunları aktardı: Omuz ağrılarının sebepleri pek çok olabiliyor. Hepsinin kaynağında kötü kullanım dediğimiz; baş üzerine aşırı kaldırarak uzun süre çalışan insanlarda, ağır işlerde çalışan insanlarda, tarlalarda çalışan insanlarda, bahçelerde çalışan insanlarda sık görülüyor.
Daha omuzu yukarı kaldırmaya yarayan kasların kemik yapı arasında sıkışmasından kaynaklanan daha ileri dönemde de o kasın, o sıkışmanın neticesinde de yırtılmadan kaynaklanan sıkıntılarla ilgili ağrıları çok sık duyuyoruz.
Bunun dışında eklem içinde bazı yapılar da var. bunlarla sık karşılaşılmamakla birlikte karşılıklı eklem yüzeyinin rahatsızlıkları görülebiliyor ama en sık sıkışma sendromuna şahit oluyoruz.