Boluspor Başkan Yardımcısı ve Basketbol Şube Sorumlusu Fatih Yamaner, basketbolda istedikleri başarının bu yıl gerçekleşmesi için tüm güçleriyle çaba gösterdiklerini belirtti. Kendilerine dört aşamalı bir hedef koyduklarını belirten Basketbol Şube Sorumlusu Yamaner, ilk üç aşamayı başarıyla geçtiklerini ve sıranın TB3L'de şampiyon olup, TB2L'ye yükselmek olduğunu söyledi.
Hafta sonu Tokat Zile Basketbol takımını misafir edecek olan Boluspor Basketbol Şube Sorumlusu Fatih Yamaner, hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Basketbolu Bolu'da belli bir noktaya getirmek için kendilerine dört aşamalı bir yol çizdiklerini söyleyen Fatih Yamaner, Son üç yıldır hedefimizi bir adım daha büyüterek katkı vermeye çalışıyoruz. İlk amacımız basketbolun Bolu'da gelişmesi ve ilköğretim düzeyinde heyecanın artması. İkincisi ise ilimizde başarılı bir basketbol takımının varlığının gençlerin hedefi olması, üçüncüsü ise şehirdeki tüm dinamikleri organize edip gerekli heyecan ile ikinci ligi arzulayan hedefi olan bir takım oluşturmaktı. Biz iki yıllık plan ve programımız neticesinde ilk üç aşamayı başarı ile geçtik. Bu aşamalarda başta Cem Cengiz Karadağ hocamız olmak üzere takım menejeri Yeşer Hocanın da büyük emeğini ve desteğini gördüğümüzü belirtmek isterim. 2012-2013 sezonunda üçüncü yıl programımız olan dördüncü aşamaya geleceğimize inanıyorum. Bu aşama da İkinci Lig'e yükselmek ve bu ligde kalıcı olacak Boluspor basketbol takımıdır” dedi.
Bu sezon hedeflerine ulaşacaklarına emin olduğunu belirten Yamaner, Bunun için de takımın iskeletini bozmadan, bütçemiz doğrultusunda nokta transferler yaptık. Bu aşamayı da başarı ile geçeceğimize olan inancımı yüksek sesle söyleyebilirim. Çünkü başta tecrübesi ve iyi niyetine sonuna kadar inandığım, gençlere önem veren, basketbol kariyeri başarılar ile dolu Atalay Gemen hocamız olmak üzere, takım menajerimiz Sacit Kİlitci'ye, yardımcı hocalarımıza, yüreği ile oynayan 12 altın adamımıza, büyük destek veren başkanımıza, yönetim kurulumuza, basketbol şube yürütme kurulumuza, bürokratlarımızın desteğine, taraftarlarımızdaki enerji ve inanca bakarak bu yolun sonunda ikinci ligi görüyorum” ifadesini kullandı.
Açıklamalarının basketbolcular üzerinde psikolojik etki yaratmaması gerektiğini belirten Yamaner, Ama şu da kesinlikle aklımızın bir köşesinde bulunmaktadır. Neticede spor yöneticiliği yapıyoruz, mekanik bir yapı değiliz, talihsiz sakatlıklar da yaşayabiliriz ancak yaşamamak için de oyuncularımızın tüm ihtiyaçlarını çözmeye çalışıyoruz. Bu beklentimizin oyuncularımız ve teknik kadro üzerinde ikinci lig hedefinin psikolojik baskı olmasını istemiyoruz. Fakat onların gözlerindeki ışık bizi umutlandırdığı için bu kadar rahat konuşabiliyorum. Şampiyonluğun aile olmaktan geçtiğini çok iyi biliyorum ve biz Boluspor basketbol takımı olarak büyük bir aileyiz” diye konuştu.