7 Haziran'da yapılacak genel seçimler nedeniyle Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcılığı görevinden istifa ederek Milletvekili aday adaylığını açıklayan Fatih Metin, Ak Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek ve üyelerle bir araya geldi. Ak Parti Bolu Milletvekili Aday adayı Fatih Metin toplantıda yaptığı konuşmada, Değerli Kardeşlerim eğer biz 2023'e arzu ettiğimiz yeni şeylerle gireceksek, yeni şeyler söylememiz lazım. Bu yeniliği de vatandaşın hizmetine yansıtacak dinamizmi birlikte göstermemiz lazım” dedi.

‘Burada sizlerle beraber olmak benim için çok anlamlı' diyerek konuşmasına başlayan Fatih Metin, Çünkü Biz partiyi kurduğumuzda il yönetim kurulu üyesi 21 kişi toplayabilmiştik. 20-25 kadar da Merkez ilçe vardı. Biz o dönemde yola çıktığımızda o günleri gözümüzün önüne getirmek lazım. O günlere gittiğimizde Türkiye'de milletimizin insanımızın siyasetten beklentisi ne yazık ki kalmamıştı. Her yönüyle Devlet hizmet anlamında iflas etmiş bir hükümet ve sistem vardı. Milletimiz de geleceğe dair hiçbir şey görmüyordu. Gelecekten ümitsizdi, kötümserdi ve bir kaos ortamı vardı. İşte o dönemde Ak Parti ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak yeter karar milletindir' diyerek yola çıktı” dedi.

Ak Parti'nin kuruluşundan bugüne geldiği noktayı da özetleyen Fatih Metin konuşmasına şöyle devam etti; Biz o dönemde toplantılara başlarken konuşmaya sayın il başkanım değerli yönetim kurulu üyeleri. Allah'a hamdolsun 2015 tarihi itibariyle konuşmamıza başlarken sayın bakanımdan, sayın milletvekilimden, sayın beledi başkanımdan, sayın il genel meclisi başkanımdan üyelerinden bütün teşkilatın her türlü kademesine kadar uzun bir başlangıç sunumu yapıyoruz. Bu ne demek? Bir siyasi partinin hedefi olan bütün siyasi makamları cenabı Allah bize nasip etti hepinizin vesilesi ile.

“Vatandaşın karşısına alnımız ak, başımız dik çıktık”

O tarihten bugüne kadar hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Biz her zaman her seçimde vatandaşımızın karşısına alnımız ak, başımız dik çıktık. Enerjiden ulaşıma, sağlıktan eğitime, sosyal yardımlardan sosyal güvenliğe kadar her alanda devrim niteliğinde ve Cumhuriyet Tarihinde yapılanın kat ve kat üzerinde hizmeti bu millete kazandırdık. Ak Parti Teşkilatları olarak, üyesinden Başbakanına, genel başkanına kadar bütün kademeleri mikrofonu eline aldığında vatandaşın karşısına çıktığında anlatacak çok şeyi olan siyasetçiler olarak yer aldık. Elhamdülillah böylede gidiyoruz. Hz. Mevlana'nın çok güzel bir sözü var. Şunu söylüyor; ‘Dün dünden kaldı cancağızım bugün yeni şeyler söylemek lazım'. Hamdolsun Ak Parti iktidarı olarak her seçimde vatandaşımızın karşısına yeni şeyler söyleyerek çıktık.

“Yeni Türkiye yeni Bolu diyoruz"

İnşallah bizde aday adayı olarak yeni makamlar ve yeni şeyler söylemek üzere aday adayı olduk. Sizlerin ve milletimizin desteğini arzu ediyoruz. Değerli Kardeşlerim eğer biz 2023'e arzu ettiğimiz yeni şeylerle gireceksek, yeni şeyler söylememiz lazım. Bu yeniliği de vatandaşın hizmetine yansıtacak dinamizmi birlikte göstermemiz lazım. Bundan sonrada el ele gönül gönüle bir birliktelikle teşkilatların bütün kademeleriyle beraber inşallah daha iyiye doğru koşacağız. Güç birliği yapacağız ekip ruhu çalışmasını bugüne kadar bu samimiyetimizi enerjimizi, birlikte hareket etme kabiliyetimizi inşallah 2015 Haziran seçimlerinde de hep beraber sağlayacağız. Biz hamdolsun her seçimde oyumuzu artırarak her seçimde makamların sayısını makamlar ekleyerek yolumuza devam ettik. Rabbim bize 2 dönem İl Başkanlığını nasip etti. Milletvekilliği nasip etti ve son dönemde de Bakan yardımcılığını nasip etti. Hepsinde üstüne koya koya bir gidişi sağlamaya bize verilen emaneti layık olmak adına gecemizi gündüzümüze kattık. Hem teşkilatlarımızı hem Bolumuzu temsil etmeye çalıştık. İnşallah bundan sonrada sizlerle beraber biz olarak 2023 hedefine koşan bir kademe yapısıyla el birliği ile ileriye doğru gitmek.

“Ak Parti kişiler partisi değil ilkeler partisidir”

Şu yanlış anlaşılmasın bugüne kadar İl Başkanı Milletvekili Belediye Başkanı hangi kademede olursa olsun görev alan arkadaşlarım bu anlattığım ilkeler doğrultusunda hareket etti. Çalıştı gayret etti. Dolayısıyla bugün itibariyle görev alan arkadaşlarımız da ayı şevk heyecan ve azimle çalışmakta. Bizim katkımız budur. Biz hizmet yarışıdır. Biz siyaset yaparken ilkeler üzerine yaptık. Bunun içinde biz bugün Bolu'nun sevgisini takdirini hep beraber kazandık. İnşallah partimizin programında yazdığı gibi kişiler partisi değil ilkeler partisi olan Ak Parti bu ilkesel duruşunu her dönemde olduğu gibi bu dönemde de yansıtacaktır. Bu yolda rabbim hepimize hayırlısı nasip etsin. Allah mahcup etmesin. İnşallah böyle bir yetki bize tekrar tevdi edildiğinde hep beraber teşkilatlarımızla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada uyum içinde çalışmaya devam edeceğiz inşallah. Haber Merkezi