2011 yılından bu yana Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı olarak görevine devam eden Fatih Metin, Köroğlu TV'de yayınlanan Dip Not programının konuğu oldu. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Fatih Metin, 2014 yılının ilk yarısında Bolu'da Gümrük İl Müdürlüğü'nün muhakkak kurulacağını, Müdürlük kararnamesinin Bakanlar Kurulu'nda olduğunu belirtti.
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin Köroğlu Tv'nin konuğu oldu. Moderatörlüğünü Mehmet Ali Atalay'ın yaptığı programda Metin, Usta gazeteciler Caber Güngör, Hakan Aydın ve Rasim Özdemir'in sorularını yanıtladı.
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin; Öncelikle Bakan Yardımcısı olarak bugün burada bulunmaktan, vatandaşlarımızla birlikte olmaktan dolayı cenabı Allaha hamt ediyorum” dedi. Daha sonra 2006 yılında Fatih Metin'in AK Parti İl Başkanlığı kongresindeki görüntüleri ekrana getirildi.
2006 yılındaki kongre görüntülerini izleyen Metin; Tarif edilemez bir duygu yaşıyorum. Görüntülerde son cümlemde söylediğim gibi teşkilatın zaferidir. Bugün bakan yardımcısıysam, Allah nasip etti, onun dışında Bolu'nun teşkilatının desteği ile bugün buralara geldik. Bu işin kökü teşkilat. Biz siyasete bu işin temelinden başladık. Elhamdülillah her olduğumuz zirveye Allahın izni ile kazıya kazıya geldik ve kazıya kazıya devam ediyoruz. Burada en büyük güzellik beklide sizi hiç tanımayan insanların size olan sevgisi, bağlılığı, duası inanılmaz zevkli bir şey. Zaten siyaseti zevkli kılan, bizi bu günlere taşıyan, bu makamlara gelmemizde çaba sarf ettiren de bu sevgi. Milletimize, memleketimize hizmet aşkı. Dolayısı ile bu nostaljiyi yaşattığınız için, motive ettiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.
“İlerde Fatih Metin Metin'i bakan yardımcısı değil de bakan olarak görebilecek miyiz” sorusuna yanıt veren Metin; İnşallah. Benim genç yaşta, 29 yaşında siyasete girmiş olmam birçok kişi tarafından tecrübesiz olarak algılanmış ve mesafeli yaklaşılmış olabilir. Ama genç olmanın vermiş olduğu dinamizm ve temizlikle başladık bu işe ve öyle gittik. Hiçbir makamda ileriye dönük bir hesabım olmadı. Görevim neyse o görevi en iyi şeklide yapma arzum oldu. Ondan sonra da Allah bu niyetimize uygun bizim önümüzü açtı. Milletimizin, teşkilatımızın, genel merkezimizin, Sayın Başbakanımızın desteğini aldık ve yürüdük. O nedenle gelinen nokta itibari ile hep üzerine koyarak bir gidiş var. Bu benim için 12 yıllık siyasi hayatıma müthiş bir kariyer var. Bu kariyerin tek sebebi de Allahın nasibi ve Bolu'nun desteğidir. Bolu olmasaydı ben bugün milletvekili de olmazdım, bakan yardımcısı da olmazdım. Teşkilatımın özverili fedakar çalışması ve vatandaşımızın desteği ile bu noktalara geldik. İnşallah bunu üzerine koyarak devam etme arzumuz var. Ancak bu noktada bir hesabım yok. Halka hizmet, hakka hizmet noktasında imkan verilirse üstüne koyarak devam etmek isteriz. Ama önemli olan Bolu'ya, vatanda hizmet etmek” yanıtını verdi.
Bakanlık ve bakanlığın yürüttüğü çalışmalara da değinen Metin şunları kaydetti: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak, saygıdeğer bakanımız Sayın Hayati Yazıcı'nın koymuş olduğu bir hedef var. Biz ülkemizin, Türkiye'nin dünyada en kolay ticaretin, en güvenli ticaretin yapıldığı bir ülke olmasını arzu ediyoruz. ‘En güvenli ticaret, en kolay ticaret' bizim sloganımızdır. Biz bakanlık olarak bütün uygulamalarımızı bunun üzerine kuruyoruz. Biz ticaretin kolaylaştırılmasından yanayız ve o noktadaki düzenlemelerin tamamı buna yöneliktir. İkinci boyutu da güvenli ticaret. Yani yasal olmayan ticaretle ilgili mücadelede yine bizim görevimiz.
Kaçakçılık hemen hemen her ülkenin büyük problemlerinden bir tanesidir. Ülkemizde malumunuz akaryakıt fiyatları yüksek. Akaryakıt kaçakçılık noktasında tercih edilen bir durumda ve ülkemizde her hüküme