Adalet ve Kalkınma Partisi Bolu Milletvekili Aday Adayı Fatih Metin, her hafta Pazartesi günleri canlı olarak Köroğlu TV ekranlarına gelen Basın Toplantısı programının konuğu oldu. Programda Gazeteci Mehmet Ali Atalay ve Köroğlu TV Haber Müdürü Rasim Özdemir'in sorularını cevaplayan Fatih Metin, milletvekili hedefini gerçekleştirdikten sonra bakanlık hedefinin bulunduğunu söyledi. Benim amacım masanın bu tarafında kalmak” diyen Fatih Metin, Milletvekili hedefine ulaştıktan sonrası da inşallah, masanın bu tarafındaki edindiğimiz tecrübeyi o şekilde kullanmak da en büyük arzumuzdur”diye konuştu.

Köroğlu Ana Haber'in ardından ekranlara gelen Basın Toplantısı programı Ak Parti Bolu Milletvekili Aday Adayı Fatih Metin'i ağırladı. Aday adayı olduktan hemen sonra programa konuk olan Fatih Metin, Gazeteci Mehmet Ali Atalay ve Köroğlu TV Haber Müdürü Rasim Özdemir'in sorularını cevapladı. Programda başkanlık sistemi ile ilgili de konuşan Fatih Metin, Ben daha önce milletvekilliği yaptım. Milletvekilliği nedir ne değildir bilirim. Meseleyi böyle değerlendirdiğimizde, şu aralar gündemde olan başkanlık sisteminin de gereği budur. Bugün parlamenter sistem iflas etmiştir. Geldiğimiz nokta itibariyle parlamenter sistemde milletvekilinin anayasanın vermiş olduğu iki tane görevi vardır ikisini de yapamaz haldedir. Bunlardan biri yasa yapmadır. İkinci görevi denetimdir. Kimi denetimdir, yürütmeyi denetimdir. Yasa yapma sürecinde olgunlaşan bir yasama süreci yok. İkincisi denetim. Ben kimi denetleyeceğim? Ben iktidar partisi milletvekili olarak kendi mensubu olduğum iktidarı mı denetleyeceğim? Bu da yanlıştır. O nedenle bu anlamda yorumlayıp o şekilde anlamak lazım. Başkanlık sisteminin getireceği en önemli hadise budur. Yürütmenin ayrı, başkanın seçilecek olması ve o başkanın oluşturduğu yürütme kurulu milletvekillerinin olmayacağı için yasama organı dar bölge seçim sistemi ile daha hesap verebilir bir mantıkla seçilecek ve milletvekilini vatandaş her an denetleme imkânı bulacak. Milletvekili de vatandaştan aldığı güçle yürütmeyi denetlemeye katkı vermesini sağlayacak. Başkanlık sistemi farklı algılatılmaya çalışılıyor” dedi.

“Tecrübemizi Bolu'nun menfaatleri için kullanmak istiyoruz”

Ankara'da edindiği tecrübeyi Bolu için kullanmak istediğini ifade eden Metin, Ankara'da ben masanın hep öteki tarafındaydım siyaseten bugüne kadar. Ama bakan yardımcısı olunca bu tarafında oldum. Hep rica makamındaydım, 3 yıldır da icra makamındayım. İcra makamında edindiğimiz tecrübe hiçbir şeyle ölçülemez. Beni tanıyanlar siyasi geçmişimi bilenler, bende o tahlili yapıyor. 10 sene önceki Fatih yok, 5 sene önceki Fatih bile yok. İl başkanlığı ayrı, milletvekilliği ayrı, bakan yardımcılığı da ayrı bir tecrübe oldu. Tekrar nasip olur da milletvekili olursam, Allah izin verirse herkes görecek ki Bolu'da, birçok şeye farklı baktığımızı ve farklı şekilde gerçekleştirdiğimizi, Bolu'ya kazandırdığımızı herkes görecek. Mutlaka bu birikimlerimizi Bolu'nun menfaatleri doğrultusunda kullanmaya, ülkemize milletimize hizmette kullanmayı arzu ediyoruz.”şeklinde konuştu.

“Amacım masanın bu tarafında kalmak”

Bakan yardımcılığı görevi süresince tecrübe edindiğini ve bu tecrübeyi milletvekili seçilmesi halinde kullanmak istediğini kaydeden Fatih Metin, Benim amacım masanın bu tarafında kalmak. Milletvekili olduktan sonra bu görevde kalmak. Bu bir hedeftir, bir arzudur, bir istektir. Ama onunla beraber yürütme organında olduktan sonra burası da bir hedeftir. Milletvekili hedefine ulaştıktan sonrası da inşallah, masanın bu tarafındaki edindiğimiz tecrübeyi o şekilde kullanmak da en büyük arzumuzdur, hedefimizdir. İnşallah gerçekleşir.”dedi.

“Tanju Bey, tipik muhalefet milletvekili”

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ı da değerlendiren Fatih Metin, Tanju Bey tipik bir muhalefet partisi milletvekili portresi çiziyor. Geçen kendisi halka hesap verme adına bir toplantı yapmış. O toplantıda ne kadar kürsüde konuştuğunu söylemiş. Ama bir Allah'ın kulu da neyi çözmüş onu sormamış. 200 küsur kere kürsüye çıkmış. Ama bunu yapıp da neyi hallettin diye kimse sormamış sorsa da zaten cevap alamayacak. Sıkıntı diye belirttiği birçok şey zaten sıkıntı değil, kabul edebileceğimiz şeyler de vakıf olduğumuz çözdüğümüz şeyler. Vatandaş bunu görüyor biliyor. Bu süre zarfında, iktidar partisi muhalefet partisi milletvekili arasındaki farkı halkımız gördü, bence sandıkta bunun karşılığını da verecek.”diye konuştu.

“CHP'nin başarısı değil, bizim iç dinamiklerimizin faturası”

2011 genel seçimlerinde Ak Parti'nin milletvekili kaybı ile ilgili konuşan Metin sözlerini şöyle sürdürdü; Şunu da söylemeliyim, Cumhuriyet Halk Partisi'nin başarısı değildir bu. Bu bizim kendi iç dinamiklerimizin faturasıdır. Neticede Ak Parti bir yerde bir milletvekili kaybediyorsa, bilin ki o Ak Parti'nin kendisinden kaynaklanmaktadır, karşı partinin becerisinden değil. Bizim kendi iç dinamiklerimizde sıkıntı oldu. Dolayısıyla bu dersi aldık. Şu anki parti teşkilatı yapımız tamamıyla yenilendi. Güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Buradaki durumu sadece bir kişiye bağlamak doğru olmaz. Bu komple parti olarak bizim eksikliğimizdir. Yeni dönemde bu eksikliği giderdiğimizi düşünüyorum. Yeni bir yönetim, yeni bir kadroyla yenilenmiş bir teşkilat yapısıyla tekrar inşallah 3-0'ı yakalayacağız.” Haber Merkezi