Ak Parti Bolu Milletvekili Aday Adayı Fatih Metin, Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek gazetecilerle bir araya geldi. Fatih Metin, ziyaretteki konuşmasında milletvekilliğinin kendisi için bir hedef olmadığını, asıl hedefi için gerekli olan bir görev olduğunu ifade etti.

Gümrük ve Ticaret eski Bakan Yardımcısı ve Ak Parti Bolu Milletvekili Aday Adayı Fatih Metin, Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ni(BGC) ziyaret etti. Ziyaret esnasında basın mensuplarına eden aday olduğunu açıklayan Metin, soruları da cevaplandırdı. Metin, Bolu halkının desteği ile daha önce milletvekilliği yaptığını anımsatarak, Dolayısı ile o görevi bilirim. Ancak olay şu. Ben bu kararı tek başıma almadım. Bir birikimden sonra bir tecrübeden sonra büyüklerimizle yapmış olduğumuz istişareler neticesinde yeni dönemde parlamento çatısı altında yer almam yönünde bir kanaat hasıl oldu. Bun bağlı olarak bu adımı attık” diye konuştu. Milletvekilliğinin tek başına bir hedef olmadığını kaydeden Metin, asıl hedefinin daha büyük olduğunu işaret etti.

“Tecrübemi farklı şekilde yansıtacağımı düşündüğüm için aday oldum”

Metin, milletvekilliğinin asıl hedef ulaşmak için gerekli olan ara bir hedef olduğunu ifade ederek, Çünkü parlamenter sistemde haliyle eğer bir takım iddianız varsa hedefleriniz varsa onun için milletvekilliği şarttır. Bu anlamda yeni hedefler, makamlar elde etmek, yeni şeyler söylemek ve şu ana kadar edindiğimiz tecrübeyi de yine parlamento çatısı altında yansıtmak anlamında bir karardır. Bu Tek başıma aldığım bir karar değildir. İnşallah yeni dönemde bakan yardımcılığında da edindiğimiz tecrübeyi yeni dönemdeki parlamentoda farklı şekilde yansıtacağımı düşündüğüm için aday oldum” ifadesini kullandı.

“Bu bir hizmet yarışıdır”

Kendisinin milletvekili adaya dayı olmasının, mevcut milletvekillerin yetersiz olduğu gibi bir algı oluşturmaması gerektiğine vurgu yapan Metin, Bu benim aday adaylığım mevcut arkadaşlarımızın yetersizliği ya da yeterliliği ile alakası yoktur. Bu bir hizmet yarışıdır. Dolayısı ile bu hizmet yarışında daha iyisini hedeflediğimi iddia ediyorum. Bu bir iddiadır. Hizmet yarışında da bu iddia olmadan ortaya çıkmanın da bir anlamı yoktur. Yoksa mevcut arkadaşların yetersizliği gibi algılanmasın bu tamamıyla daha iyi hizmet hedefine yönelik inisiyatiftir” şeklinde konuştu. Ak Parti Genel merkezinin belirleyeceği milletvekili aday listesi konusundaki soruya kaçamak cevap verem Metin, Aday adayı olarak liste ile ilgili yorum yapmam uygun olmaz. Aday adayı olmasan çok rahat cevaplarım bu soruyu ama. Aday adayı olduğum için bu tür bir görüş spekülasyona sebebiyet verebilir. Cevabımız amacını aşar” dedi.

“3-0 konusunda endişemiz yok”

Metin, Ak Parti'nin 3-0 hedefini gerçekleştirememesi durumunda kimin suçlu ilan edileceği konusundaki soruya ise, Netice itibari ile, 3-0 alınan netice Ak Partinin tümünü ilgilendirdiği gibi olumsuz netice de tümünü ilgilendirir. Bunda herkesin payı olur. Ama en nihayetinde inşallah önümüzdeki dönemde 3-0 noktasında teşkilatın her kademesinin hiçbir endişesi yoktur. Ben bu süreç içinde teşkilatın her kademesi ile bir araya geldim. Onlarda bunun heyecanını, enerjisini ve buna inanmışlığı gördüm” diye cevapladı.

“Derdimiz vatandaşa hizmet”

Son olarak Bolu basını hakkında bir değerlendirme yapan metin, Öncelikle uzun yıllardır beraber çalışmaktan çok mutluluk, memnuniyet ve onur duyduğum bası mensupları ile bir arada olmaktan memnuniyet duyuyorum. Malum bizler siyasi kişileriz. Dolayısı ile bizim amacımız ve derdimiz vatandaşımıza hizmet. Bir takım makamlara talip oluyorsak da bu amaç ve dertle talip oluyoruz. Ama hem bu işleri yaparken, görevlere talip olurken, hem de vatandaşlarımıza hizmet ederken her daim gazetecileri yanımızda görüyoruz” dedi.

Bolu basınının, her zaman Bolu'nun sosyal ve ekonomik problemlerine hassasiyetle yaklaşan ve bu hizmetlerin vatandaşa aktarımında bilgilendirme noktasında her zaman üzerine düşeni fazlasıyla yapan insanları ve kurumlar olduğuna dikkat çeken Metin, Bolu basını güçlü bir basın. Yerel basın olarak birikimli bir basın ve zaten en önemli şey bir işte sürekliliktir. Benim en çok dikkatimi çeken hadise de odur. Sizler ben bu işe başladığımdan beri tanıdığım arkadaşlarımızsınız. Bütün bolu basınındaki gerek yazılı gerekse görsel basında görev alan arkadaşlarımıza baktığımızda sürekliliği olan arkadaşlar. Bu da işi sahiplenmenin getirdiği yine bu işin başında imtiyaz sahibi olan insanlarında sürdürülebilirliği kılma anlamında ortaya koydukları inisiyatifin de güzel olduğunu gösterir” ifadelerini kullandı.

“Bolu basınının desteği için teşekkür ediyorum”

“Sizler bu bayrağı en güzel şekilde taşıma gayreti içindesiniz” diyen Metin, şöyle konuştu:

“Bundan şüphemiz yok. Ben Bolu basınının bugüne kadar bana göstermiş olduğunuz ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da Bolumuzun daha iyi bir noktaya gitmesi için birlikte çalışacağız. Bu dönem yeni şeyleri söylememizin gerektiği bir dönem. Yeni hedefler ortaya koyduğumuz bir dönem. İnşallah yeni makamları hedeflediğimiz bir dönem. Buna da inşallah beraberce hizmete dönüştürme noktasında sizlerin desteğini her zaman yanımızda hissettik. Bundan sonra da bu desteği vereceğinizden hiç şüphem yok.”

“Bolu'nun bir bakanı olsun istiyoruz”

BGC Başkanı Bülent Velioğlu ise, Metin'e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, Siz bizim her zaman yıllardır yanımızda olan Fatih ağabeyimizsiniz. Biz siz her zaman, siyasi arenada, milletvekilliği seçimlerinde il başkanlığı seçimlerinde Fatih ağabeyimiz olarak gördük. İnşallah çalışmalarınızı Allah muvaffak eyler” dedi.

Bolu'nun Ankara'da daha üst mercilerde temsil edilmesine ihtiyaç olduğunu kaydeden Velioğlu, Bolu'nun çok ciddi makamlara ihtiyacı var. Bakanlara ihtiyacı var. Ankara'da çok iyi bir temsile ihtiyacı var. Umarım bolu ilerleyen zamanlarda seçimden sonra bu makamlara ulaşır. Biz bunu çok istiyoruz. Bolu'nun bir bakanı olsun istiyoruz. Bolu'yu Ankara'da daha üst seviyelerde temsil edilmesini istiyoruz” diye konuştu. Metin, yapılan konuşmaların ardından basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Haber Merkezi