Fatih Koleji'nde okuyan öğrenciler harçlıklarından biriktirdikleri para ile Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere yardım malzemesi topladı. Kolejin Okul Aile Birliği yetkililerinin de destek verdiği kampanyada bir TIR dolusu yardım toplandı. İki kardeş ise kendilerine hediye olarak verilen bisikletlerini gözlerini kırpmadan verdi.
Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle yaşanan sıkıntılar Bolu'da öğrencileri harekete geçirdi. Fatih Koleji Okul Aile Birliği ve Kimse Yok Mu Derneği Bolu Şubesi tarafından gerçekleştirilen kampanyada öğrenciler harçlıklarından biriktirdiği paralarla ve ailelerinin desteği ile bir TIR dolusu insani yardım malzemesi toplamayı başardı. Ekmek yapımı için en çok una ihtiyaç olduğunun tespit edilmesi üzerine toplanan paraların bir kısmı ile 25 ton un alındı. Bebek bezi ve gıda malzemelerinden oluşan yardıma iki kardeş de bisikletleriyle katıldı. 8'inci sınıf öğrencisi Ömer Furkan Durak ile 7'inci sınıf öğrencisi kardeşi Ahmet Kadir Durak okul yönetiminin hediye ettiği bisikletleri Suriye'ye gönderdi.
Düzenlenen törende öğrenciler ve veliler Suriye'de yaşanan olumsuzlukların bir an evvel sona ermesi için dua etti. Kimse Yok Mu Derneği Bolu Şubesi Kurucu Başkanı Ahmet Nuri Gürsoy, yapıla çalışma hakkında açıklamalarda bulundu. Gürsoy, O bölgede yaklaşık 300 bin kişiye yemek yardımı yapmaktayız. Bolu'dan da bir ay içerisinde ikinci TIR'ımızı göndermekteyiz. Halkımızın yardımlarını bekliyoruz. Bolu Fatih Koleji'ne yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Fatih Koleji Müdürü Ünver Saha ise, Öğrencilerimiz duyarsız kalmadılar. Yaklaşık bir aydır çok ciddi bir emek sarf ettiler. Yardımda bulundular. Bir aylık süre içerisinde bizleri çok duygulandıran şeyler oldu. Öğrencilerimiz yaptıkları el işi boncukları sattılar ailelerine. Yeri geldi bazı öğrencilerimiz hediye bisikletlerini kardeşlerine gönderdiler. Bir tebessüm oluşturabilmek için. Ben bu hususta öğrencilere ve ailelerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yardım TIR'ı dualar eşliğinde Suriye'ye doğru yola çıktı.