Yükseköğretim Kurumları arasında öğrenci değişimini sağlayan Farabi Değişim Programı” ile ilgili, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, Farabi Koordinatörü ve Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Çakmak, Farabi Değişim Programı ile ilgili öğrencilere bilgi verdi.
Farklı üniversitelerde öğrenim şansı
Yrd. Doç. Dr. Çakmak, değişim programı kapsamında öğrencilerin; aralarında İstanbul, Marmara, Hacettepe, Ege, Gazi ve Uludağ gibi üniversitelerin olduğu 80'den fazla üniversitede bir ya da iki yarıyıl öğrenim görebileceklerini söyledi.
Değişim programına önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin başvurabileceğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Çakmak, önlisans ve lisans düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin genel not ortalamasının en az 2.00; yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel not ortalamasının ise en az 2.50 olması gerektiğinin altını çizdi.
Değişim programına katılmak için, 1-15 Mart 2013 tarihleri arasında Rektörlükteki Farabi ofisine başvurulabileceğini bildiren Yrd. Doç. Dr. Çakmak, karşılıksız bursta verilecek programla ilgili ayrıntılı bilgilerin http//:farabi.ibu.edu.tr adresinden edinilebileceğini söyledi.
AİBÜ, Farabi'de Türkiye'de ilk 8'de
Geçtiğimiz yıllarda Farabi Değişim Programına yapılan başvurularla ilgili de bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Çakmak, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında diğer üniversitelerden AİBÜ'ye 62 öğrenci geldiğini, 76 AİBÜ'lü öğrencinin ise çeşitli üniversitelere gittiğini kaydetti. Çakmak, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında ise değişim programına katılan öğrenci sayısı açısından AİBÜ'nün, Türkiye 8'incisi olduğunu da sözlerine ekledi.