Bolu Ülkü Ocakları Başkanı Adem Evcil, Türk askerine şerefsiz diyen HDP'li Milletvekilleri ile ilgili açıklama yaparak, Türk askerine Şerefsiz diye hakaret edebiliyorsa yemin etse ne olur etmese ne olur?” dedi.

Silvandaki PKK'ya karşı yürütülen operasyonlarda tepki için bölgeye HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ giderek askerlere hakaret etmişti. Bu olay ülke çapında büyük bir protesto alırken Bolu Ülkü Ocakları Başkanı Adem Evcil de konu ile ilgili bir açıklama gerçekleştirdi.

“YEMİN ETSE NE OLUR ETMESE NE OLUR”

Evcil, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma, büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim' diye yemin ettikten sonra seçilmişler, Türk askerine Şerefsiz diye hakaret edebiliyorsa yemin etse ne olur etmese ne olur?” şeklinde konuştu.

“BU KADAR SAYGISIZLIĞI ANAYASANIN ONLARA SAĞLADIĞI DOKUNULMAZLIK HAKKIYLA YAPMALARI”

Konu ile ilgili açıklamalarına devam eden Evcil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde hendekler kazılıyor, bombalar patlıyor, öz yönetimler ilan ediliyor ve hadiselerin baş aktörleri seçilmişlerse yemin etseler ne olur, etmeseler ne olur? Sırtlarını terör alfabesine dayadıklarını ayan beyan ifade eden seçilmişler, yemin etseler ne olur ,etmeseler ne olur? İlkelerine bağlı olmaya yemin ettikleri Atatürk'ün posterlerine bile tahammülü olmayan, Türk Bayrağına her türlü saygısızlığı yapan seçilmişler, yemin etseler ne olur, etmeseler ne olur? Telaffuz ettikleri kavramlar, Milletin bölünmez bütünlüğünü! Hukukun üstünlüğü! Toplumun huzur ve refahı! Kelime anlamlarından öteye gitmiyorsa yemin etseler ne olur, etmeseler ne olur? Büyük Türk Milleti demekten ar edip Türkiye milletine diye yemin edip, Türk lirasıyla maaş alıyorlarsa yemin etseler ne olur ,etmeseler ne olur? Şimdi bunlar millet vekili! Acı olan 'Şerefsiz ' dedikleri askerlerin karşılarında selam durdurulması! Acı olan bu kadar saygısızlığı anayasanın onlara sağladığı dokunulmazlık hakkıyla yapmaları! Acı olan bunları bile bile Devlet eliyle Kürt halkının temsilci haline getirilip müzakere edilmesi! Acı olan alıştırılmamız, duyarsızlaştırılmamız, tepkisizleştirilmemiz... Acı olan Ziya Sarpkayanın, Sabri Altınbaşın, Yaşar Doğançayın ve nice şehitlerimizin bu manzaralar karşısında kemiklerinin sızlaması” ifadelerine yer verdi. (Elif ERDOĞAN)