Mudurnu Müftülüğü hizmet binasında yapılan değişiklik sonucunda 4-6 yaş arası 12 öğrenciye ev ortamında dini bilgiler ve Kuran Kursu eğitimi veriliyor.

Mudurnu Müftüsü Mehmet Yorulmaz, Mudurnu Müftülüğü hizmet binasının üst kısmında oluşturulan Ana sınıfı şeklindeki Kuran Kursunda 4-6 yaş arası öğrencilerin dini bilgiler öğrenirken, oyun oynama ve paylaşma kabiliyetlerini de kazandıklarını ifade etti. 12 öğrencinin bulunduğu kursta 3 bayan öğretmenin çocuklara eğitim verdiğini ifade eden Mudurnu Müftüsü Mehmet Yorulmaz, Çocuklar burada aynı evlerindeki gibi hareket edebiliyorlar, eğitimcilerimiz ise bir Anne şevkati ile çocuklara dini konularda eğitim veriyorlar” dedi.

Mudurnu Müftüsü Mehmet Yorulmaz, Bu yaşlardaki çocuklarımızın dini eğitim alması anne ve babalar için çok büyük bir velinimet, ne yazık ki gezdiğim bazı yerlerde tanıştığım orta yaşlı kişilere Kuranı Kerim okumayı biliyor musunuz diye sorduğumda okuyamadık cevabını almak beni çok üzüyor, ilçemizde yetişkinler için Kuranı Kerim öğretmek için din görevlisi arkadaşlarımızdan destek alabilirler” dedi. Haber Merkezi