Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Kayıt dışı ile Mücadele noktasında Etkin Rehberlik faaliyetlerine devam ediyor.

Faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulunan SGK İl Müdürü Erhan Çavuş yaptığı açıklama da, İlimizde kayıt dışının önüne geçebilmek adına Sosyal Güvenlik il Müdürlüğü olarak Rehberlik Faaliyetlerine hız vermiş bulunmaktayız. İşverenlerimiz ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında işbirliğinin artırılması hedeflenmektedir. Bununda kayıt dışı istihdamı önleyeceği kanısındayım. Bu itibarla Sivil Toplum kuruluşları ve oda başkanları ile birlik ve istişare içerisinde bilgilendirme seminerleri verilmektedir. Bugün de Lokantacılar ve Pastacılar Odası, Kahveciler ve Otelciler Odası ile Manavlar Odası Başkanları ve üyelerine işyerlerinde çalıştırılan sigortalılara sigortalı olmanın ve çalışmanın önemi ile İşçi çalıştıran işverenlerimize Sosyal Güvenlik kurumunun sigortalı çalıştırdıkları için getirilen kolaylıklar ve teşvikler hakkında bilgiler veriyoruz. Katılımınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.

İl Müdürlüğü Sosyal Güvenlik Denetmenliği Servisi çalışanları tarafından Oda yöneticileri ile soru cevap şeklinde bilgilendirme semineri yapılmıştır. Toplantı sonucu Bolu Lokantacılar Aşçılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanı Murat Abak, Başkan Yardımcısı Muhittin Akkuş, Yönetim Kurulu Üyeleri Nuri Ahmet Özdemir, Erol Ulutürk, Hüseyin Akalın ve Hatice Çelen İl Müdürü Erhan Çavuş'a makamında ziyarette bulunmuşlardır.

Oda Başkanı Murat Abak, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Bizlerin gözünde korkulan bir kurumdu. Sayın İl Müdürü Erhan Çavuş'un İl Müdürü Olarak atanması gerçekleştikten sonra kendilerinin Sivil Toplum Kuruluşları ve Oda başkanları ile olan yakın ilgi ve diyalogları sayesinde Sosyal Güvenlik il müdürlüğü korkulan bir kurum olmaktan çıkmış olup, etkin rehberlik ve danışmanlık hizmeti veren bir kurum haline gelmiştir. Ben kendim adıma ve temsil ettiğim oda mensupları adına sayın il müdürüme teşekkürlerimi sunuyor başarılarının devamını diliyorum dedi. Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Etkin Rehberlik Hizmetinde bulunmaya devam edecektir. Haber Merkezi