İlimizde etkili olan hortum nedeniyle 7 ahşap ev yıkılırken, 9 evin de çatısı yerinden söküldü.
Seben ilçesine bağlı Taşlıyayla mevkiinde dün gece oluşan ve yaklaşık yarım saat etkili olan hortum, Kozyaka ile İkizler yaylasında bulunan 7 ahşap evin yıkılmasına neden oldu.
Hortumda yerlerinden sökülen 9 evin çatısı, yaklaşık 200 metre uzaklıktaki Seben Taşlı Yayla Göleti'ne kadar savruldu. Evlerinin yıkıldığını öğrenen köylüler, yaylaya gelerek yıkılan evlerinin enkazından eşyalarını topladı.
Seben Kaymakamı Alper Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hortumun etkisinin büyük olduğunu belirterek, "7 evimiz tamamen yıkılırken, 9 evimizin de çatısı uçtu. Yıkılan evlerin parçaları Seben Taşlı Yayla Göleti'ne kadar sürüklendi" dedi.
Balcı, yıkılan evlerin boş olduğunu vurgulayarak, yetkililerin yaylada hasar tespit çalışmasına başladığını söyledi.
"Evin yıkılacağını düşündüm"
Yaylanın bekçiliğini yapan Şaban Kaygusuz da kaldığı evin gece saatlerinde sallanmaya başladığını ifade ederek, "Yarım saat süren sallantının ardından evin yıkılacağını sandım. Daha sonra sabah namazına kalktığımda çok sayıda evin yıkıldığını, bir çok evin çatısının uçtuğunu gördüm" diye konuştu.
Daha sonra jandarma ve köylülere haber verdiğini dile getiren Kaygusuz, yaylaya gelen köylülere durumu anlattığını ve olayda herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığını bildirdi.