Esselam…

Bir Selam, Bir davet, Bir İcabet..

Değerli okurlar, analiz14 haber sitesinde ve Bolu Gazetesinde yazmakta olduğum köşe yazılarımın devamı olarak Bolu Takip Gazetesi'nin davetini kıramayarak burada da devam edeceğim inşaAllah. Allahın Selamı, Rahmeti, Bereketi, İkramı güzel insanların üzerine olsun…

XXX

Seçimler yaklaşıyor, kulisler hareketleniyor, bütün illerde olduğu gibi Bolu'muzda da seçim heyecanı başlıyor, şimdi gözler siyasilerde, seçimden önce kimler aday adayı olur, aday adaylarından kimler aday olarak belirlenir, seçim stratejileri, hangi siyasi partinin bu seçimlerde ki gücü, eksileri artıları neler bunların hepsi merak konuları olacaktır, Yerelde yerel meseleler, genelde ülke meseleleri üzerine tahminlerimizi, araştırmalarımızı, eleştirilerimizi, uyarılarımızı bu sayfa üzerinden siz değerli okurlarımızla paylaşırken gerekli yerlere de gerekli mesajları vereceğiz. Ön görülerim iyiymiş öyle söylüyorlar, bu öngörüler ışığında, hiç kimseyi rencide etmeden, tahminlerimizi de buradan paylaşacağım inşaAllah… haydi başlayalım o zaman …

Tabi ki seçimlerin en hareketli partisi Ak Parti olacaktır, geçenlerde bizden az biraz nüfusu fazla olan bir il hakkında konuşuyorduk, abi bizim buradan 150'ye yakın aday adayı çıkacak dedi, hadi canım o kadar olur mu deyip Bolu'dan kaç tane aday adayı çıkar acaba diye meraka koyuldum, kulisleri biraz yokladım, kulaklarımı açtım ve Bolu'dan da 60 ile 100 arası aday adayı çıkabileceğini öğrendim. Tabi ki Türk halkı olarak magazini çok severiz, işin magazin tarafında kimler aday adayı olur diye bir araştırmaya koyuldum ve ilk rastladığım 33 kişi'yi nedenleri ile birlikte paylaşmak istedim.

İşte ilk tahmini listemiz;

1) Fatih Yazıcı (Ak Partili başarılı genç iş adamının ismi Bolu Yerelinde yakınları tarafından dillendiriliyor, kulislerde duymasak da aday adayı olacak gibi görünüyor).

2) Süleyman Özbağ (Büyük Başkan Alaaddin Yılmazın belki de en fazla güvendiği isimlerin başını şüphesiz ki Süleyan başkan çekiyor, Alaaddin Başkan kendinden başka bir aday gösterecekse bu şüphesiz Süleyman başkan olacaktır, ve ismi aday adaylığı kesin gözü ile kulislerde konuşulan isimlerden. )

3) Arzu Aydın (Ak Parti Kadın Kolları Başkanı son yıllarda yükselişe geçen siyasiler arasında, Ak Parti de bil hassa küçük şehirlerde kadın kotasının yükseltilmesi düşüncesi sonucu aday adaylığı kesin gözü ile bakılan isimler arasında.)

4) Metin Soygür (Mudurnu eski belediye başkanı Metin Soygür de ismi konuşulan isimler arasında, arayı soğutmamak için aday adayı olacaktır deniliyor. )

5) Zeki Özbakır (hiç bir fikrim yok fakat aday adayı olacağı konuşuluyor)

6) İsmail Yamantürk (Başkan Yardımcılığı döneminin ardından Ziraat odası başkanı olarak köylülere hizmeti halen devam ediyor, bilhassa bolu köyleri bazında seçmen kitlesi tarafından sevilen Yamantürk Ziraat odası başkanlığını Milletvekilliği ile sonlandırmak isteyebileceği konuşuluyor.)

7) Mehmet Özbostancı (Ak Partinin Bolu'daki ağabeylerinden, şimdiye kadar seçime aday olarak girmedi, bilgi ve birikimi ile, saygın kişiliği ile ismi kulislerde en fazla konuşulanlardan birisi)

8) Taner Laçin (Yıllarca Ak Parti Çevresi tarafından sevilen ve her kademede hizmtleri bulunan yeni başhekimimizin de ismi kulislerde konuşulanlar arasında.)

9) Mücahit Kutlu ( çevresi tarafından sevilen, ailesi ve şahsında Bolu halkı tarafından sevgisi ve saygısı ile ön plana çıkan mücahit kutlu aday olmayı düşünmemesine rağmen çevreden gelen adaylık baskılarına kayıtsız kalmayacaktır.)

10) Tahsin Akduman ( Tahsin Akduman'sız yapılan bir seçim sonucunda oluşturulan meclis; Meclis-i mebusan ( ilk meclis ); onsuz seçim düşünülmüyor ..)

11) Halit Yıldız Narven bir aday çıkaracaksa bu da Halit Yıldız olacaktır.

12) Ericeklerin adayı ( Göynüklüler artık bir milletvekili istiyor ve bu da Ericeklerin görüşü doğrultusunda olacak)

13) Hatice Dinç Doğuluer ( uzun yıllar ak partiye kadın kolları başkanı başta olmak üzere her alanda hizmet eden Hatice hanım çevresi tarafından çok sevilen bir isim, Zeynep Karahan Uslu'nun açıklamaları sonrası kadın kotası artacağından dolayı Bolu Genelinde Adaylığı beklenen Kadın adaylardan birisi olarak göze çarpıyor.)

14) İsmi bizde saklı bir basın mensubu ( tepki için aday olmayı düşünüyor)

15) Fatih Yamaner ( genç ve başarılı bir iş adamı olması ve siyasete yakın bir isim olması sebebiyle çevresi tarafından ön görülen bir isim)

16) Mehmet Demiröz ( Eski Üsküdar belediye başkan yardımcısı, Bolu'dan aday adayı olacak diye konuşuluyor kulislerde)

17) Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı eski milletvekili Metin Yılmaz, Bolu Milletvekili aday adayı ( 3 dönem kuralı bir dönem ara vererek kırdı, tecrübeli isim iki dönem milletvekilliğinin ardından tekrar aday olacağı söylentiler arasında)

18) Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin Bolu Milletvekili aday adayı ( Fatih Metin hiçbir işi yarım bırakmaz, Tanju Özcan'la geçen seçimlerden kalan bir hesabı var, makam mevki önemli değil onun için, ne olursa olsun Bolu'dan üç milletvekili alarak bu hesap kapanmalı diye düşünecektir, muhtemel aday adaylarından birisi)

19) İller Idaresi Genel Müdürü Ali Fidan Bolu Milletvekili aday adayı (ismi kulislerde çok geçiyor, hiçbir bilgim yok)

20) Kamu Denetleme Kurumu Genel Sekreteri İsmail Altıntaş ( 2011 seçimlerinde Ankara'dan gelerek aday adayı olmuş, parti teşkilatı tarafından çok kısa sürede çok sevilmiş ve temayül oylamasında teşkilat dışından, bürokrasiden gelmesine rağmen Mehmet Emin Güz'ün ardından 2. olmuştu, kulislerde ismi en çok konuşulanlardan birisi)

21) Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ( Daha 1 dönem milletvekili, herkesin bildiği gibi Ercoşkun kesin aday adaylarından birisi, söz söylemeye bile gerek yok)

22) Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ( Ercoşkun için söylediklerimin tamamı geçerlidir.)

23) Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka( Başhekimlik, STK Başkanlıkları, B.Başk. Yard. Bu listenin devamında da MV. Aday adaylığı söz konusu olacaktır. Kulislerde İka ismi kesin aday adayı olur diyerek geçiyor. Ben bilmem kulisler bilir )

24) Prof Dr S. Oktay ARSLAN ( 2011 seçimlerinde aday adayı olmuştu, akademisyen olması, Geredeli olması onun için bu seçimlerde bir avantaj, Davutoğlu'nun bilindiği gibi akademisyen ve stk kökenli adaylara öncelik vereceği biliniyor, şansı çok yüksek, aday adayı olacak gibi)

25) Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ( B.Başk. Yardımcılığında 2. dönemi, Fatma Şahini çok sevdiğini ve örnek aldığını biliyoruz, kadın kotasının artırılması sonrası Davarcıoğlu için vekil olmak istiyorsa en iyi dönem.. aday adaylığı konuşulan isimlerden)

26) Ak Parti Kurucular Kurulu Üyesi Habibe Güner ( Habibe hanım direk MV. Adayı, İstanbul olmazsa Bolu'dan kesin aday adayı olacak isimlerden, Habibe Hanım Bolu'dan aday adayı olursa, 2. ve 3. sıra adaylıklar için kendilerini düşünebilir diğer adaylar)

27) Belediye Meclis Üyesi ve Boluspor Eski Başkanı Necip Çarıkçı( Kulislerde ismi konuşulanlardan, Boluspor'da yaptığı hizmetler, Belediye Meclis üyesi olarak yaptığı çalışmalar ve Alaaddin Yılmazın Yakın arkadaşı olması sebebiyle olabilir diyorum)

28) Kamu Hastanelerinin 2 numaralı İsmi Abdullah Danışman (Abdullah Danışman Bolu'da halk ve siyasiler tarafından sevilen, fakat siyasiler tarafından karşılarına mutlaka çıkacağı bilinen bir isim, kulislerde duymadım, bu seçimlerde benim beklentim Danışmanın aday adayı olması)

29) Ak Parti Bolu İl Yön. Kur. Üyesi, Eski İl Başkanı Nurettin Doğanay ( ilk olarak bolugazetesinde duydum, sonra kulislerde, sonra her yerde, Doğanay aday adayı)

30) Ak Parti Eski Bolu İl Başkanı ve Yeniçağa Eski Bel. Başk. Ömer Sayın ( bir bilgim yok, fakat aday adayı olacağı konuşuluyor)

31) Gerede Eski Belediye Başkanı Ömer Baygın ( Ömer Başkanın Gerede'de yaptığı hizmetler herkes tarafından bilinmekte, Tayyip Beyle dostluğu, Siyasetin ve siyasilerin ağabeyi oluşu ve Geredeli oluşu onu muhtemel aday adaylarından birisi yapıyor. Ben demiyorum, kulisler diyor)

32)Ak Parti Eski İl Başkanı M.Emin Güz ( Artık Mecliste olması lazım diyor halk, bu kadar sevilip, bu kadar siyasetin geri planında olan bir isim daha neredeyse yok, kendi isteği ile değil, sevenlerinin baskısı ile aday adayı olacaktır)

33)Eski Has Parti İl Başkanı Abdullah Uzun ( abi her zaman aday oluyorsun dedim, hayır bir sefer aday oldum dedi ( belediye başkan adaylığından önce) , hep başkan olduğundan demek ki, ismi hep ilklerde, kulisler demiyor, ben diyorum, aday adayı olur)

( Not: Zeynep Karahan Uslu'nun açıklaması; bu seçimlerde kadın kotasını %25'e çıkaracağız ifadesi sonucu, CHP'de Tanju Özcan'ın prestijini kaybetmesi, Mehtap Mısırlıoğlu'nun da adaylığı konuşulurken Ak Parti Kulislerinde 1. sırayı bir kadın adayın alabileceği konuşuluyor...)

Ak parti'den aday adaylığı konuşulan isimlerin devamı gelecek… Ak Parti'ye biraz ara verip bir sonraki yazımda CHP Kulislerinde konuşulan isimler ve çok özel CHP meselelerini kaleme alacağım…

Sağlıcakla kalın…

Devamı çok yakında…