İl Trafik Komisyonu tarafından yeni alınan bir karar gereği, İzzet Baysal Caddesi'nin Merkez Karakolu önünden Büyük Kökez önüne kadar olan bölümüne yol boyunca sağlı sollu park yasağı getirmişti. Esnaf ayaklandı ve polisle karşı karşıya geldi.

Yol boyunca park yasağı getirilmesine karşı çıkan esnaflar, park yasağı nedeniyle müşterilerin durup alışveriş yapamadıklarını ve bu nedenle zarara müşteri kaybına uğradıklarını belirterek park yasağının kaldırılmasını istediler. Eskisi gibi yol boyunca paralı park uygulamasının devam etmesini isteyen esnaflar İl Trafik Komisyonu'nun kararını değiştirmemesi üzerine eyleme geçtiler.

YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR

Özellikle Güneydoğu bölgesinde son zamanlarda sıkça yaşanmaya devam eden yol kapatma eylemleri hemen her gün televizyon kanallarını meşgul ederken, bugüne kadar devletin kanunlarına her zaman saygılı olmuş munis Bolu halkı hiçbir zaman böyle bir eyleme konu olmamıştı. İl Trafik Komisyonu'nun alınan bu park yasağı kararını uygulatmada kararlı olmasına sinirlenen Cadde esnafı bugün saat 15.00 sıralarında eski Müftülük binası önünde araçları yolu keser vaziyette park ederek çift yönlü olarak yolu trafiğe kapattılar.

POLİSLER İKNA ETMEYE ÇALIŞTILAR

Yolun çift yönlü olarak trafiğe kapatılmasından hemen sonra olay yerine gelen polisler, yolu trafiğe açmaları için esnafları sözlü olarak ikna etmeye çalıştılar.