Bolu'nun Borsacı Trilyoner İmamı olarak bilinen Paşaköylü Abdullah Yüksel'in evini basan silahlı 5 kişi, evde iki kişiyi yaralayarak 4 kişiyi rehin aldıktan sonra, İmam'ı bankadan 250 bin lira çekmeye götürdü. 250 bin lira çekmek isterken Abdullah Yüksel Hoca'nın halinden şüphelenen banka görevlisi, polisi arayarak silahlı gangsterlerin planını bozdu. Polis rehineleri bırakarak kaçan silahlı 5 kişiyi arıyor.

Bolu'da Borsacı Trilyoner İmam olarak nam yapmış olan Büyük Camii'nin eski imamlarından Paşaköylü Abdullah Yüksel, banka memurunun uyanıklığı sayesinde silahlı 5 kişi tarafından evinde rehin alınan üç adamını ve 250 bin lirasını kurtardı. Edinilen bilgiye göre, dün saat 14.00 ile 17.00 arasında aksiyon filmlerini aratmayacak olaylar dizisi şöyle gelişti.

Abdullah Yüksel'in ikamet ettiği Kalıcı Konutlar hastane yolu üzerindeki evini basan silahlı 5 kişi, önce Abdullah Yüksel'i rehin aldı. Daha sonra evin kapıcısını rehin alan silahlı gangasterler, Abdulllah Hoca'nın yanında çalışan muhasebeci Uğur'u ve diğer bayanı telefonla arattırarak, Hoca ile birlikte evde toplam 4 kişiyi rehin aldılar. Rehinelerin ellerini ayaklarını bağlayan ve ağızlarını bantlayan gangsterler, rehin alma sırasında direnen muhasebeci Uğur'un kafasına silahın kabzasıyla vurarak yaralarken, kapıcının da kolunu kırdılar. Gangsterlerin planına göre; silahlı 4 kişi, Abdullah Yüksel'in yanında çalışan 3 kişiyi evde rehin olarak tutarken, gangsterlerden birisi Abudullah Yüksel'e refakat ederek bankadan 250 bin lira çektirecek, bu kişi parayı aldıktan sonra evdekilere telefonla bilgi vererek rehineleri bıraktırarak kaçacaklardı.

Silahlı gangsterleroden birinin uzaktan gözetiminde bankaya gelen Abdullah Hoca, görevli banka memuruna 250 bin lira çekmek istediğini söyledi. Abdullah Hoca'nın daha önce bu kadar yüklü meblağda nakit para çekmediğini bilen görevli banka memuru, Hoca'nın durumundan da şüphelenerek, telefon dolandırıcılığına kurban gitmek üzere olduğunu sanarak polisi aradı.

İhbarı alan polisler bir anda bankaya dolarak Abdullah Hoca'nın etrafını sarınca, Hoca'yı uzaktan izlediği tahmin edilen silahlı kişi bankadan kaçarak uzaklaşırken, Hoca'nın evinde bulunan diğer silahlı 4 arkadaşını da arayarak kaçmalarını söyledi. Hoca'nın evinde, Hoca'nın yanında çalışan 3 yakınını rehin olarak tutan diğer silahlı 4 kişi, rehineleri elleri ayakları bağlı ve ağızları bantlı şekilde bırakarak kaçarak bölgeden uzaklaştılar. Abdullah Yüksel'den olay hakkında bilgi alır almaz eve giden polisler, rehinelerden Muhasebeci Uğur'u başından yaralı, kapıcıyı da kolu kırık olarak, toplam üç rehinenin de elleri ayakları bağlı ve ağızları bantlı şekilde sağ salim buldu.

Polisler evde yaptıkları ilk incelemede, Abdulllah Yüksel'in evinde bulunan kamera sistemine zarar verildiğini, kayıt cihazının da sökülerek götürülmüş olduğunu tespit ettiler. Rehinelerin ifadeleri ile birlikte çevredeki mobesse kamera kayıtlarını büyük bir titizlikle incelemeye başlayan polislerin, Abdullah Yüksel'in evini basarak 4 kişiyi rehin alan gangsterleri yakalamak için hummalı bir çalışma başlattıkları belirtiliyor. Haber Merkezi