Hafta sonunda ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çok Amaçlı Salon açılışında Bolu'ya 19 müjde vererek, yıllardır yılan hikâyesine dönen Yedigöller yolunun da yapılacağının sözünü vermişti. Partisinin ilçe örgütü ile görüşmek için Bolu'ya gelen eski Vali Ali Serindağ'da bu durumu değerlendirdi. Serindağ, Buna Sayın Bakan'dan ziyade Boluluların karar vermesi lazım” diye konuştu.
Haber: Semih BAŞAR - Partilileri ile değerlendirme yapmak üzere Bolu'ya gelen eski Bolu Valisi, şimdinin CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun müjdeleri arasında yer alan Yedigöller yolu ile ilgili konuştu.
Yedigöller yolunun yapılması ile ilgili farklı görüşler olduğunu ve yıllardır bu sorunun çözülemediğini belirten Serindağ, yol yapım kararını Bakanın değil Boluluların vermesi gerektiğini söyledi. Serindağ, Bir görüşe göre, Yedigöller yolunun yapılması ve vatandaşların oraya ulaşımının kolaylaştırılması lazım. İkinci görüş, Yedigöller yolu yapılırsa, yani yüksek standartlı bir yol yapılırsa doğanın zarar göreceği, doğanın tahrip olacağı ve bu nedenle böyle yüksek standartlı bir yolun yapılmaması yönündedir. Bolu'da bu sorun her zaman vardı. Buna Boluluların karar vermesi lazım, Sayın bakandan ziyade. Benim kişisel görüşüm şu; Ben uzun sayılacak bir süre Bolu'da kaldım. Yol yapılacaksa bile, doğanın zarar görmemesi, milli parkın içerisine asfalt yapılmaması, biliyorsunuz bir noktaya kadar yol zaten gidiyor, sonrasında milli park başlıyor. Milli park içerisinde asfalt yada benzeri şekilde ulaşımın sağlanmaması ama uygun bir noktaya kadar insanların daha rahat gidebileceği bir yolun yapılmasının faydalı olacağını düşünürüm ama kesinlikle buna Bolulular karar vermeli. Milli parkın yakınına kadar uygun yolla ulaşım sağlanabilir ama milli parkın içinde de teleferik yada başka bir ulaşım sistemi oluşturularak bu sorun çözülebilir” diye konuştu.