Eski DSP Genel Başkan Adayı Erol Özavcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde destek vermek amacıyla Başbakan Erdoğan'ın posterleriyle süslediği otomobiliyle Türkiye turuna çıktı. Çarşamba günü akşam saatlerinde Bolu'ya gelen Özavcı, Ak Parti İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın adaylığının sadece Türkiye için değil, tüm Müslüman halkları için büyük önem taşıdığını belirterek; Birlik olalım, 10 Ağustos'ta oylarımızı dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a verelim” diye konuştu.
Yaşadığı Kocaeli Dilovası'ndan memleketi Van'a yolculuk yaparak güzergâhında bulunan birçok şehre uğrayacak olan Özavcı, Çarşamba günü akşam saatlerinde Bolu'ya geldi. Kent merkezindeki Ak Parti Bolu İl Başkanlığı'nı ziyaret eden 36 yaşındaki Kocaeli Üniversitesi 2'nci sınıf Lojistik Bölümü öğrencisi Erol Özavcı, yaptığı açıklamada, 30 Mart yerel seçimleri öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmak amacıyla Türkiye turuna çıktığını belirterek şöyle konuştu: 30 Mart yerel seçimleri öncesi Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmak amacıyla Türkiye turuna çıkmıştım. Yaşadığım yer olan Dilovası'ndan, memleketim olan Van'a kadar süren bu yolculuğum esnasında birçok şehirde basın toplantıları yaptım. Başbakanımıza neden destek verilmesi gerektiği konusundaki görüşlerimi basın ve kamuoyuyla paylaştım. Şimdi de 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yeni bir yolculuğa hazırlanıyorum. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bir kez daha destek olmak, O'nun bu yolda yalnız olmadığını göstermek için yollarda olacağım.
“2010 YILINDA DSP GENEL BAŞKANLIĞI'NA ADAY OLDUM”
“2010 yılında DSP Genel Başkanlığı'na aday olmuştum. Ancak gelinen noktada ülkemizin ve milletimizin aydınlık geleceği için Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve başında bulunduğu hükümete destek verilmesi gerektiğine inanan milyonlarca yurttaştan biriyim. Bu nedenle kendi imkânlarım ölçüsünde, bu kutsal davaya hizmet edebilmek için elimden geleni yapıyorum. Allah izin verdiği müddetçe ülkem ve milletim için alışmaya, hizmet etmeye devam edeceğim.
“MUHALEFET PARTİLERİ BİR CUMHURBAŞKANI ADAYI ÇIKARMAKTAN BİLE ACİZ HALE DÜŞMÜŞLERDİR”
Hepimizin bildiği gibi seçimlerde 3 aday yarışacak. Beni en çok üzen ve şaşırtan; TBMM'de grubu bulunan muhalefet partilerinin kendi içlerinden bir aday çıkaramamış olmasıdır. Gönül isterdi ki; bu ülkeye hizmet etmek maksadıyla Meclis'e giren siyasi partilerin, bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarabilselerdi. Ancak bu seçimler bir kez daha şahit olduk ki; bugüne kadar ülkenin hiçbir karışında tek tuğlası dahi bulunmayan muhalefet partileri, siyasi menfaat uğruna bir araya gelip, ülke ve millet menfaatlerini hiçe sayabiliyorlarmış. Şu anda TBMM'de onlarca milletvekilliği koltuğunu işgal eden, hatta bu ülkeyi yönetmeye talip olduğunu iddia eden siyasi partiler, bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarmaktan bile aciz hale düşmüşlerdir. Bu çok acı bir tablodur.
“BİRLİK OLALIM, 10 AĞUSTOS'TA OYLARIMIZI DÜNYA LİDERİ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A VERELİM”
Bu yüzden diyorum ki; dün olduğu gibi bugün de Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, daha fazla destekle Cumhurbaşkanı olmalıdır. Sayın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı, sadece Türkiye'nin geleceği için değil, Ortadoğu'da gözlerinin yaşı dinmeyen, kan ve zulümle iç içe yaşayan mazlum Müslüman halkların geleceği için de son derece önemlidir. Buradan ülkesini seven tüm yurttaşlarıma sesleniyorum; birlik olalım, 10 Ağustos'ta oylarımızı dünya lideri Sayın Recep Tay