Bolu polisi Salı akşamı eski cezaevinin bahçesinde bazı şahısların olduğu ihbarı üzerine 3 farklı ekiple olay yerine baskın düzenledi. Polis içerde bulunan şahısları görünce şaşırdı kaldı. İçerideki kişi Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve ekibinden başkası değildi. Yılmaz, atıl halde bulunan eski cezaevi için inceleme yaparak müjde verdi.
Edinilen bilgiye göre, olay saat 21:30'da meydana geldi. Borazanlar Mahallesi Hürriyet Caddesi'nde atıl halde bulunan eski cezaevinin bahçesinde 5 kişilik bir grubun olduğunu gören vatandaşlar, 155 polis imdat telefonuna ihbarda bulundular. Sürekli olarak şikayet konusu olan eski cezaevinin bahçesini polis yılmadan usanmadan kontrol ederken, aynı yere gecenin karanlığında 3 farklı polis ekibi gönderildi.
“HAYIRDIR OPERASYON MU YAPIYORSUNUZ?”
Polis ekipleri cezaevinin bahçesine girdiklerinde şaşkınlıktan ne yapacaklarını şaşırdılar. İçeride ihbar edilen kişi Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka, Belediye Meclis Üyesi Nurettin Doğanay ve işadamı Hasan Kanca'dan başkası değildi. Başkan Yılmaz, polisleri görünce, Hayırdır operasyon mu yapıyorsunuz?” diyerek şaka yaptı. Polis ekipleri Başkan Yılmaz ve beraberindekiler içerideyken çevrede güvenlik önlemleri aldı.
KISA SÜREDE HAYATA GEÇECEK
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve beraberindekiler atıl durumda duran eski cezaevinde inceleme yaptılar. Başkan Yılmaz, kısa sürede eski cezaevi binasının ihtiyaca uygun bir şekilde değerlendirileceği söyledi. Yılmaz'ın o bölgeye üniversite öğrencileri için pansiyon yapma fikri olduğu belirtildi. Projenin kısa sürede hayata geçirileceği ifade edildi.