Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Oliver Reck'ten boşalan teknik direktör koltuğuna, 23 yaş altı takımını çalıştıran Taşkın Aksoy oturacak. 47 yaşındaki Aksoy yapılan antrenmana yeni takımın başında çıktı.

Topladığı 32 puanla ligde 7. sırada bulunan Fortuna Düsseldorf'un sportif direktörü Helmut Schulte, teknik adam değişikliğiyle takıma, sezonun bitmediği mesajını vermek istediklerini belirtti.

Aksoy, 2003 yılında teknik direktörlük lisansını aldı ve eski takımı Tennis Borussia Berlin'in 17 yaş altı takımının teknik direktörlüğüne başladı. Aksoy, 2009-2010 sezonunda Türkiyemspor Berlin'in, 2012-2013 sezonunda ise Fortuna Düsseldorf 23 Yaş Altı Futbol Takımı'nın başına geçti.

Aksoy, aktif kariyeri sırasında Boluspor, Kocaelispor ve Kayserispor'da forma giymişti. Taşkın Aksoy Boluspor'daki performansıyla dikkatleri üzerine çekip kırmızı beyazlı formanın ardından uzun yılar Süper lig de forma giymişti. Almancılar olarak Türkiye'ye Taşkın Aksoy, Ayhan Ersusta, Mehmet Öztürk, Levent Karaman ile Boluspor formasıyla anılan yıldız oyuncular Almanya'nın çeşitli kulüplerinde antrenörlük yaparlarken, Taşkın Aksoy ise tek yetkili olarak Fortuna Düsseldorf'un başına getirildi. (Haber Merkezi)