İzzet Baysal Şükran Günleri kapsamında, 50. Yıl Ortaokulunda Mebrure-İlhan Bağışgil'in yaptırdığı spor salonunun temel inşaatı ve İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılan Refika Ana Anaokulu'nun inşaatı gezildi.

50. Yıl Ortaokulu Konferans Salonu'nda yapılan törene Vali Yardımcısı Ömer Eru, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Hayırsever Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal, İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri, Bolu'da okullarda görev yapan okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

50. Yıl Ortaokulunda yapılan tanıtım toplantısında öğrenciler tarafından halk oyunları oynandı, koronun söylediği şarkılarla konuklar hoş vakit geçirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu yaptığı konuşmada Bolu'da eğitim alanında yapılan yatırımlardan ve vakfın çalışmalarından bahsetti ve İzzet Baysal Vakfına teşekkür ederek şunları söyledi; İzzet Baysal Vakfı Bolu'da tam ihtiyacımız olan zamanda yanımızda olmuştur. Gelecek sene 1 Eylül'de spor salonunun inşaatı bitmiş olacak. İnşaatın rahatlıkla devam edebilmesi için öğrencilerimizin hoş görüsüne sığındık ve okulu ikili öğretime geçirdik. İşte İzzet Baysal Vakfının özelliği zamanında ve olması gereken yerde hiçbir kuruşunu israf etmeden olması gerektiği gibi harcadığı için büyük vakıf. Onun için vakfın başkanını ve mütevelli heyetini alkışlıyorum. Allah sizlerden razı olsun. İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılan anaokuluna Ahmet Baysal'ın isteği üzerine Refika Ana Anaokulu ismi verildi. Refika Ana kimdir peki? Refika Ana İzzet Baysal büyüğümüzün tek çocuğunun annesidir. Allah rahmet eylesin. biz onu da rahmetle anıyoruz. Refika Anamız ikinci çocuğuna doğum yaparken vefat etti. Bu anaokulu ile birlikte Refika Annemizin ismini ilelebet yaşatmak için müstakil anaokulu yapımı devam ediyor.” 2015 yılı programına vakfın 32 derslikli bir ortaokul projesini aldığı müjdesini veren İbrahim Çavuşoğlu, temelin yaz sonunda atılacağını ifade etti. Allah vakfımızı dünya döndükçe durdursun” diyen Çavuşoğlu, Ahmet Baysal Caddesi üzerinde kamulaştırdığımız Milli Eğitime ait 10 dönüm bir arsamız var. Ericeklerin benzinliğinin tam karşısında, Bolu'nun en güzel yerindeki tek parça arsayı kamulaştırdık ve o günlerde Ahmet ağabey yeni göreve başladığım zaman vakıf olarak bize bir jest yaptı ve oraya bir ortaokul yapımı planlanmıştı. Vakfın 2 gün önce yaptığı toplantıda gördük ki 2015 yılında ortaokulundan baka yatırımımız yok. Temeli de Ağustos sonu Eylül başında atılacak. Onu da buradan ilan ediyorum. 32 derslikli bir ortaokul Bolumuza hayırlı olsun. Yanına da spor salonu yapılacak. Tam anlamı ile eğitim kompleksi olacak. Allah Razı olsun, Allah vakfımızı dünya döndükçe durdursun inşallah” Salon programının ardından, spor salonunun ve Refika Ana Anaokulu'nun inşaatı gezildi. Haber Merkezi