Seçim beyannamesinde sunduğu vaatleri bir bir gerçeğe dönüştürmek için kolları sıvayan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, 200 bin liralık önemli bir projenin start almaya hazırlandığını duyurdu. Özellikle yaz mevsiminde pek çok ziyaretçisini ağırlayan yeşiller diyarı Esentepe, Mustafa Allar'ın hayata koyacağı bir proje ile çok daha yaşanılası olacak.

Gerede'nın yeşiller diyarı, Türkiye'nin sayılı mesire alanlarından Gerede'nin gözbebeği Esentepe'ye çevre düzenlemesi geliyor. Ramazan Dede Camisi yokuşunda zemini taşlı ve kumlu olan yola yapılacağı duyurulan peyzaj düzenlemesi ile Esentepe'nin var olan cazibesinin artırılması planlanıyor. Seçim beyannamesinde sunduğu vaatleri bir-bir gerçeğe dönüştürmek için kolları erkenden sıvayan Başkan Allar, 200 bin liralık önemli bir projenin start almaya hazırlandığını duyurdu.

Ramazan Dede Camii Çevre Düzenlemesi yapım işinin bu hafta içinde ihaleye çıkılacağını dile getiren Başkan Allar, Esentepe bizim her şeyimiz. İlçemizin nefes alma yeri. Çevre il ve ilçelerden çok sayıda misafir ağırlıyoruz. Futbol takımları buraya yaz kampı yapmaya geliyor. Esentepe gibi bir yeri hem korumakla mükellefiz hem de var olan cazibesini artırmakla mükellefiz” dedi.

Peyzaj çalışmaları kapsamında, Esentepe girişindeki otoparktan başlayarak camiye kadar olan bölüme, camiye çıkışı kolaylaştırılacak doğayla uyumlu ahşap merdiven ve yürüyüş rampası, yürüyüş yolu, birbirine bağlı fıskiyeli kaskatlı havuz sistemi yapılacak.

Ayrıca yine Ramazan Dede Camisinden başlayarak restoranların olduğu bölgeye kadar olan alana ise kayrak taşından yürüyüş yolu yapılacak ve bu bölgelerin aydınlatması için kullanılacak 40 adet çevre aydınlatma sistemi kurulacak. Kaynağı hazır olan projenin yaklaşık 200 bin TL'ye mal olacağı öğrenildi. Ramazan Dede Camii Çevre Düzenlemesi yapım işinin 27 Ağustos çarşamba günü (yarın) ihaleye çıkacağı belirtildi.