TEOG sınavında Fen Lisesi olmak üzere çeşitli liselere yerleşerek ilçemizi gururlandıran Esentepe Ortaokulu öğrencileri, okul yönetimi tarafından ödüllendirilerek, başarı taçlandırıldı.

2013-2014 Eğitim öğretim yılında Esentepe Ortaokulu'nda eğitim alan 8. Sınıftan mezun olan 49 öğrenci, aldıkları eğitimle başarılarına başarı kattı. Temel eğitimden ortaöğretime geçiş (TEOG) sınavında başarılı olarak dereceye giren Esentepe Ortaokulu 8. sınıftan mezun olan öğrenciler, okul yönetimi tarafından düzenlenen küçük bir kutlama ile ödüllendirildi. TEOG sınavında gösterdikleri başarılarla dereceye giren ve çeşitli okullara yerleşen 49 öğrencisi için mütevazı bir gün tertipleyen yönetim; "Öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı tebrik ediyoruz," dedi.

Başarılı öğrenciler ise şu isimlerden oluştu; Aynur Genç, Görkem Sevinç, Berre Nur Kural ve Sıla Pehlivan Bolu Fen Lisesi. A. Fırat Yalçın, Çankırı Süleyman Demirel Fen Lisesi. İrem Seda Yalçın Sinop Fen Lisesi. Ahmet Alper Arıkan Malatya Akçadağ Fatih Fen Lisesi'ne yerleşirken; 6 öğrenci Sosyal Bilimler Lisesi, 20 öğrenci Anadolu Lisesi, 13 öğrenci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 3 öğrenci ise Anadolu İmam Hatip Liselerine yerleşti.