Bisikletle 1049 km. yol kateden Koç Üniversitesi KUGlobalAid Ekibi Erzincan'a ulaştı
Erzincan'daki kadın girişimcileri desteklemek için 1.049 km pedal çeviren Koç Üniversitesi "KU GlobalAid" öğrenci yardım kuruluşundan sekiz öğrenci, 15 Nisan Pazartesi günü Erzincan'a ulaştı. "KU GlobalAid" ekibi 18-21 Nisan tarihleri arasında Erzincan Üniversitesi'nin de katılımıyla, yörede girişimcilik eğitimleri vererek, mikro finans fırsatları yaratacak.
Erzincan'daki kadın girişimcileri desteklemek amacıyla 4 Nisan 2013 tarihinde İstanbul'dan yola çıkan "KU GlobalAid" ekibi 1049 km pedal çevirerek Erzincan'a ulaştı.
Gönüllü öğrencileri bir araya getirerek, yurtiçinde ve yurtdışında mikro-finans projeleri üzerine çalışan Koç Üniversitesi öğrenci yardım kuruluşu "KU GlobalAid" tarafından başlatılan projede son durağa ulaşıldı.
4 Nisan Perşembe günü İstanbul'dan hareket eden "KU GlobalAid" öğrenci grubundan beşi Türk, üçü değişim programlarıyla Koç Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı öğrencilerden oluşan sekiz kişilik grubun ilk durağı Sakarya oldu. Sakarya'dan sonra Bolu, Çerkeş, Tosya, Merzifon, Erbaa, Reşadiye, Koyulhisar ve Refahiye güzergâhını izleyen bisikletli ekip, son durak olan Erzincan'a ulaştı. 10 gün boyunca toplam 1049 km pedal çeviren Koç Üniversitesi yardım gönüllüleri, güzergah boyunca Sapanca Anadolu Lisesi, Sapanca Sportizm ve Otizm Okulu, Tosya Lisesi, Tosya Anadolu Lisesi, Merzifon Anadolu Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi (Erbaa), Mehmet Kavala Çok Programlı Lisesi ve Reşadiye Lisesi'ni ziyaret etti.
Yol boyunca İstanbul Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz'ın ilk üç gün eşlik ettiği ekibe, dernekten Çetin Yurtsever ve Murat Özmen de yol boyunca destek verdi. Erzincan Bisikletliler Derneği tarafından karşılanan ekip, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla, kentte yaşayan ve gelir düzeyi düşük kadınları ve KOBİ'leri finansal olarak desteklemeyi ve toplumda farkındalık yaratmayı hedefliyor.
KU GlobalAid yardım ekibi, 18 Nisan 2013-21 Nisan 2013 tarihleri arasında Erzincan'da kadın girişimcilerin yer alacağı mikro-finans projesine katılarak, Erzincan Üniversitesi'nin de katkılarıyla kadın girişimcilere eğitim verecek.