Bolu Gençlik hizmetleri ve spor İl müdürü Şahin Ertem; Bolu Milli sporcu yetiştiren bir merkez haline gelecek, sporcu fabrikası olacak” dedi.

İl Müdürü Şahin Ertem yaptığı açıklamada, Bolu'da Merkez spor salonumuzu Ekim ayı içerisinde açacağız dolayısıyla ilimizde Avrupa şartlarına uygun bir salonumuz olacak, 17 Temmuz spor salonumuzla beraber Bolu'da iki tane salonumuz halkımızın hizmetinde olacak” dedi.

“550 TANE ÇOCUĞUMUZ EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR”

“Karaçayır spor kompleksimize girişte hemen sol tarafta bulunan gençlik merkezimizi de inşallah Kasım ayı içerisinde açacağız, dolayısıyla gençlerimize her türlü sosyal kültürel kurslarımız ücretsiz olacak. Bolu ilinde böylece iki tane gençlik merkezi mevcut olan il bizim ilimiz olacak bunu da halkımızla birlikte çok inşallah faydalı bir biçimde kullanacağız dedi.

Spor salonumuzun hemen arka tarafında, olimpik yüzme havuzumuzun ihalesi yapıldı Ağustos'un 15 ve 20'sen kadar ihaleye itiraz süresi var eğer kamu ihale kurumu ilgililerin itirazını Bakanlığımız lehine onaylarsa Eylül ayında inşallah olimpik yüzme havuzumuzun temelini de atacağız. Şu an zaten bir yüzme havuzumuz var. Yaz spor okullarında 550 tane çocuğumuz burada eğitimlerini sürdürüyorlar.”

“AÇILIŞINI YAPACAĞIZ”

“İlçelerimizde de faaliyetlerimiz ve hükümetimizin yatırımları devam ediyor. Şu an Gerede'de Arkut Dağ'ı ile beraber bitirdiğimiz Gençlik merkezimiz teşrifatı ile birlikte hazır en kısa bir zamanda da onun açılışını yapacağız.”

“İNŞALLAH BOLU'DA DA OLACAK”

“Aşağı Soku mahallesinde Çim Hokeyi sahamız yapılacak, onayı çıktı. Türkiye'de Çim hokeyi üç tane ilde var. Konya'da, Osmaniye ve inşallah Bolu'da da olacak. Çim hokeyi sahasının yapımı 90 ve 110 gün arasında bitiyor. 2016 çim hokeyi Avrupa şampiyonasını da Ocak ayı içinde yeni açılacak salonumuzda indoor olarak Bolu'da gerçekleştireceğiz. Karaçayır mahallesinde devam eden İzzet Baysal kamp eğitim merkezimizde 50 yataklı (TOHM) Türkiye Olimpiyata hazırlama merkezin de Milli sporcularımız kalıyorlar. Buna ek olarak ikinci bir kamp merkezimizin yapımı devam ediyor şu anda %80'sni bitti bununda yatak kapasitesi 160 olacak böylelikle toplamda 200 yatak ile sporcularımızı şampiyonalara hazırlamış olacağız. Karaçayır'da prefabrik yapımızın arkasına sporcu fabrikamız yapılacak şuan etüt çalışmaları devam ediyor. Bütün bunların yapımında bizlere yer gösteren Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza, ve özellikle Bolu'lu olan Bakan yardımcımız ve Sayın Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum.”

“600 BİN TL'LİK TENİS KOMPLEKSİ YAPACAĞIZ”

“Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor toto teşkilat bakanlığı tarafından İlimize ve ilçelerimize aktarılanlar ise şunlardır; Gerede'ye yapılan, Yeniçağa'ya yapılan sahalarımız var. Bakan yardımcımız Metin Yılmaz'ın kendi gayretleri ile Dörtdivan'a aktarılan para 779 bin tl oraya bir spor kompleksi yapacağız. Taşkesti beldemize Sayın Bakanımızın onaylamışı ile aktarılan para 500 bin tl'ye yakın. Merkezde de Spor toto teşkilat bakanlığımız tarafından 600 bin tl'lik tenis kompleksi yapacağız. Birde Çivril mahallemizde küçük bir spor kompleksi olacak. Bunlarında hepsi Sayın Bakan yardımcımız Metin Yılmaz'ın kişisel gayretleri ile oluşuyor. Bütün bunları yaptığımızda Bolu'nun bie spor şehri olacağını inşallah beraber görecek ve değerlendireceğiz.”

“9 DÖNEMDE 3600 ÇOCUĞUMUZU AĞIRLIYORUZ”

“Bakanlığımızın yürüttüğü deniz ve doğa kampları var. Bu kamplarda sayı olarak Bolu ilimiz birinci, 9 dönemde 3600 çocuğumuzu ağırlıyoruz, rekabet anlamında söylüyorum bize en yakın il 2600, Aladağ'da kamp eğitim merkezimiz var orada Milli sporcularımız kamp yapıyor. Bolu spor için ne gerekliyse üzerine düşen görevi fazlasıyla yapıyor.”