Geçtiğimiz günlerde Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine atanan Şahin Ertem basın mensupları ile kahvaltı da bir araya geldi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün bundan sonraki süreçte işleyişi hakkında fikir alışverişinin yapıldığı toplantıya, Bolu Vali Yardımcısı H.Necdet Özeroğlu, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

“DEDİKODULU BİR DAİRE HALİNE GELMİŞTİK”

Sohbet havasında geçen toplantıda ilk sözü Bolu Vali Yardımcısı H.Necdet Özeroğlu aldı. Özeroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü denilince akla sadece stadyum gelmesin. Sadece Boluspor'da gelmesin. Bugün bizim spor yönetiminde bir değişikliğimiz oldu. Genç bir arkadaşımız göreve başladı. Sizlere rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki spor yönetimindeki bu değişiklik Bolu sporuna olumlu yansıyacak. Çünkü ben spora yaklaşık 3 yıl oldu. Vali yardımcısı olarak görevliyim. Sporla ilgiliyim ve spor yönetiminde bazı sıkıntılarımız olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Dedikodulu bir daire haline gelmiştik. Haklı haksız eleştiriler alıyorduk. Ben kendimi bunun dışında tutarak konuşmuyorum. Kurumda sorun varsa en baştaki kişi ben olmak üzere herkes sorumludur bundan. Düzeltmeye çalıştık yapabildiklerimizi yaptık bundan sonra en azından Şahin Ertem geldikten sonra Bolu'da spor yönetimi sizlerle çok daha iyi diyalog kuracak ve Bolu'ya hizmete biraz daha hızlı hareket edecek. Ona eminim. Kendisine gerçekten güveniyorum. Sizlerinde o konuda desteğini bekliyorum. Yapıcı eleştirilerinizi lütfen hiç üzerimizden eksik etmeyin. Çünkü basını dördüncü kuvvet olarak hep önemseriz. Yazdığınız her şeyi çok ciddiye alırız. Hatalarımızı söyleyin. Ondan da rahatsızlık duymayız. Eğer usulsüzlük yapıyorsak da bunun hesabını ilgililer kesinlikle vermelidir. Bundan sonra da açık şeffaf bir yönetim olacak. Sizlerle iç içe olacağız. Bugün gerçekten bizi kırmadınız geldiniz hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Özeroğlu'ndan sonra söz alan çiçeği burnunda müdür Şahin Ertem'in sohbet havasında geçen konuşmalarından satır başları şöyle: Kıbrıscık doğumluyum 44 yaşımdayım devlete 21 yıllık hizmetim var. Bu 21 yılın hemen hemen hepsi idarecilik ile geçti. Daha önce mili eğitim de çalıştım gazi üniversitesi mezunuyum esas olarak bilgisayar öğretmeniyim. 6 ay öğretmenlik yaptım. Ondan sonra Burdur'da yapılan bir sınavda başarılı oldum. İl milli eğitim müdürlüğünde çalıştım. 2005-2007 yılları arasında Akdeniz Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptım.”

“YANLIŞ DAHİ YAPMIŞ OLSAM YANLIŞ OLDUĞUNU SÖYLEYECEĞİM”

“Şimdi, her ne olursa olsun benin ağzımdan il müdürlüğümüzle ilgili duyduğunuz şeyin yanlış dahi yapıyor olsam doğrusunu duyacaksınız. Yani yanlış dahi yapmış olsam yanlış olduğunu söyleyeceğim. Ama sizden de istirhamım, lütfen benim telefonum 14 saat açık. Her konuyu sorabilirsiniz.”

“BOLU'YA YAPILAN YATIRIM YAKLAŞIK 70 MİLYON LİRA”

“Mutlaka biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için şu bilgileri vermek istiyorum. Son 2 yılda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Bolu'ya yapılan yatırım yaklaşık 70 milyon lira. Bunun dökümünü de isteyenlere veririm. Bundan sonra işleyişimiz bu şekilde olacak. Ben bir şey söylüyorsam bunun dökümünü almak isteyen alabilir.”

“BİR ŞEYİ BAŞARACAKSAK HEP BERABER YAPACAĞIZ”

“Bizim Karaçayır bölgemizde bulunan spor kompleksi gibi bir yer çoğu ilde yok. Hatta hiçbir ilde yok. Ben burada kaldığım süre içinde burada iyi şeyler yapacağımı sadece konuşmamda değil uygulamada da göreceksiniz. Yani en azından kurumumun dalga dalga mutlu olduğunu duyarsınız. Yaptığımız şeyleri paylaşacağız ama bunu sizlerle beraber duyuracağız. Bir şeyi başaracaksak hep beraber yapacağız.”

“TÜRKİYE'DE 2 TANE GENÇLİK MERKEZİ OLAN İL YOK”

“Bolu'da yaklaşık 70 milyonla ilgili neler yapıldı onları anlatmak isterim. Karaçayır Spor kompleksimizde sağ tarafta Boluspor'un halı sahaları sol tarafınızda da benzin istasyonu var. Hemen girişteki yer gençlik merkezi. Gençlik merkezi, büyük bir ihtimalle Kasım ayında hizmete açılacak. Bu yıl gençlik merkezini açıyoruz. Dolayısıyla bizim merkezi yerdeki gençlik merkezimizle beraber Türkiye'de 2 tane gençlik merkezi olan il yok. Gençlik merkezimiz açıldığında gerçekten Avrupa standartlarında bir fiziki yapıya kavuştuğumuzu hep beraber göreceğiz. Gençlik merkezinde neler var. Güneyine gidelim. Diğer tarafta spor salonumuz açılacak. Spor salonumuzda 4 tane saha var. 1 tanesi profesyonel 2 tanesi antrenman sahası, bir tanesi de küçük bir saha. Spor salonunu en geç ekim ayında açacağız. Kapasitesi 3 bin kişilik. Bolu sporuna fiziksel boyutta ne katkımız olursa onu yapacağız. Her ne kadar fiziksel alanlarımız merkezi yerde olsa ve deprem de yaşamış olsa bile spor salonumuz da 2 tane olacak. Benim projelere ihtiyacım var. Diğer kısımları ben hallederim. Parayı da buluruz fiziksel alanlarımızı da yaparız. Gençlik merkezini açtık spor salonunu da açtık. Bundan sonra Belediyemizin spor takımları ve ya çocuklarımızın spor salonları olan basketbol, voleybol anlamında ve ferdi sporlar anlamında hem açık hem de kapalı alanlarımız metrekare açısından çoğalıyor.”

“MİLLİ SPORCULARI KONAKLATABİLECEK YATAK SAYIMIZ 200'Ü GEÇİYOR”

“İzzet Baysal kamp eğitim merkezimizde bizim olimpiyat ve milli sporcularımız kalıyor. Orası 50 yataklı. Onun hemen yanında yüzme havuzumuz var. Spor salonunun hemen yanına yapılacak olan yüzme havuzumuzun ihalesi yapıldı. Olimpik yüzme havuzu. İhalesinde bir itiraz oldu. İtirazı da Ağustosun 15'i gibi sonuçlanacak. Eğer kamu ihale kurumu bakanlığımızın düşüncesi doğrultusunda karar verirse eylül ayında temelini atacağız. Olimpik yüzme havuzu dolayısıyla fiziksel mekanları oluşturabiliriz. Ama var olanda şükretmemiz lazım.Şu anda iyi ya da kötü bir yüzme havuzumuz var. İyi ya da kötü bir gençlik merkezimiz var. İyi ya da kötü bir spor salonumuz var. Hepsini ikiledik. Hepsi ikişer tane olacak. Karaçayır Kamp Eğitim merkezinde 50 yataklı yerimiz var. Yüzme havuzunun hemen yanında tekrar bir kamp eğitim merkezi yapılıyor şu anda. Oranın yüzde 80 yapımı bitti. Geri kalanını tamamlayacağız. Şehir merkezinde Gençlik spor il müdürlüğü olarak, olimpiyat ve milli sporcuları konaklatabilecek yatak sayımız 200'ü geçiyor.”

“SPORCU FABRİKASI YAPACAĞIZ”

“İleride bu prefabrik alanın güneyine sporcu fabrikası yapacağız. Sporcu fabrikası Türkiye'de 30 tane ilde olacak. Bir tanesi de Bolu. Burası spor salonunun biraz daha komplike hali. Hem feri hem de takım sporları yapılabilecek alan. Burası da olimpiyatlara sporcu yetiştirecek. Bunun çalışmaları da devam ediyor. Orada bizim atletizm pistimiz yeni Karaçayırdaki sentetik sahalarımız var. Soyunma odalarımız var.”

“TÜRKİYE'DE 3 TANE ÇİM HOKEY SAHASI VAR”

“Aşağısoku'da bir tane sahamız var. Onun da yüzde 52'lik bir kısmı kaldı. O sahanın yanında, çim hokey sahamız yapılacak. Türkiye'de 3 tane çim hokey sahası var. Birisi Konya, Osmaniye ve Bolu'da olacak. Ona da Genel Kurmay'dan cevap geldi. Uçuşla ilgili bir sıkıntımız vardı. O da çözüldü. Orada küçük bir yerde mera vasfı var. Onu da bakanlığımız alacak. 2016 Avrupa Çim Hokeyi şampiyonası Bolu'da olacak. Şu an tarihi henüz belli değil. Çim hokeyi sahamız var. Hem aşağı sokuda hem de karaçayırda sentetik sahalarımız var. Yeter mi yetmez.”

“VAR OLAN SAHALARIMIZI ÇOĞALTMAMIZ LAZIM”

“Eğer bir spor kenti olmak istiyorsak, başka illerde coğrafi olarak, örneğin Erzurum'la, Kocaeli ve Afyonla çekişmek için burada var olan sahalarımızı çoğaltmamız lazım. Saha olmadan ne yapacağız. Bu konuda sizlerden proje bekliyorum. Benim Bolu'ya Fransız” olduğumuz düşünün siz yerle ilgili benden daha bilgilisiniz. Burada da lokomotif olan belediyemiz. Aladağ'da kamp eğitim merkezimiz var. 50 yataklı, bunları bilin. Hep milli takımlar var. Hiç basında yer almıyor. Ağusto'sun sonuna kadar oraya güreş milli takımı gelecek. Voleybol, basketbol ve hentbolda bayan ya da erkek takımları beni aramaya başladılar. Bunda sonraki konaklamalarda polis evini bile kullanacağız.”

“DOĞA KAMPLARINDA DA ALADAĞ AÇIK ARA BİRİNCİDİR”

“Gelir Gelmez yaz spor okulları ile ilgili yaklaşık 2 bin çocuğumuz yaz spor okullarına geliyor. Yaz spor okullarımıza Kalıcı konutlardan Karacasu'ya kadar günde 2 servis koyduk. Bize talep olmadı. Türkiye'de bakanlığı iki çeşit kampı var. Biri doğa kampı diğeri deniz kampı. Deniz kamplarında Mersin birinidir. Doğa kamplarında da Aladağ açık ara birincidir. Her dönem 396 tane çocuk 9 dönemde yuvarlak hesapla 3 bin 600 çocuğu Bolu'da ağırlıyoruz. Kuzeyinden güneyine Kars'ından Edirne'sine kadar bütün çocuklar. Her gelen çocuğu 7 gece 8 gün gezdiriyoruz.”

“SEBEN GÖLÜNDE YA DA GÖLKÖY'DE KANO, KÜREK, YELKEN YAPACAĞIZ”

“Dolayısıyla Türkiye birincisiyiz. Hem dönemsel hem de totalde. Aladağ'da neredeyse 4 yıldızlı bir tesisimiz var. Bir de spor salonumuz var. Mesela Bolu'da o kadar göl ve gölet var ki, Niye biz burada kano, kürek, yelken yapmıyoruz. Sadece Yeniçağa kaymakamımızın bir projesi var. Bu kadar gölümüz var. Bunu akademisyenlere soracağız. Bolu 365 günde ne kadar güneş ve rüzgar alıyor. O gülün statüsünü de belirleyerek bunu yapacağız. Biz ileride Aladağ'da, Seben Gölünde ya da Gölköy'de kano, kürek, yelken yapacağız. Mesela santranca yönlendireceğiz.”

“İLLA BİR ŞEYİ PROFESYONEL Mİ YAPMAK GEREKİR”

“Ticaret odasında kayak federasyonu başkanının bir sunumu vardı. Dedik ki, ‘Kartalkaya'ya eşimizle arkadaşımızla gideceğimize Avustralya'ya gidelim daha hesaplı olur' dedi. O zaman ne yapacağız. Seneye bu dönem uyguladığımız sistemi seneye Gerede'ye taşıyacağız. Arkut'a taşıyacağız. İlla bir şeyi profesyonel mi yapmak gerekir. Ama orayı bilelim. Birisi sorduğunda burada Kartalkaya'nın yanında Arkut'da var diyelim. Orada ileride ferdi sporlarda Bolu çok iyi bir yer. Yetenek, Kıbrıscık'tan iyi güreşçi çıkar. Seben'den atıcı çıkar. Bunu genele yaydığımızda çok iyi olur. Onları hep beraber çoğaltacağız. Ben antrenörleri çalıştırırım. Dörtdivan'a spor kompleksi yapılacak. Orada 779 milyon aktarılacak. Yeniçağa'ya da yapılacak. Bunlar pey der pey olacak. Taşkesti beldesinde de yapılacak. Taşkesti'de 450 binin üzerinde yatırım yapılacak.”

“BEN ÜZERİME DÜŞENİ GECE GÜNDÜZ YAPARIM”

“O zaman Bolu'nun 8 ilçesinde pey der pey sırayla, bakanlığımız tarafından bu işlemler yapılacak. Tenis kompleksimiz yapılacak ayrılan para 600 bin lira 2 tane kapalı kafeteryası olan şu an proje halinde ama 4 tane de açık saha. Bir de bir ilde, herhangi bir sportif şeyden bahsedebilmeniz için her şeyinizin olması lazım. Gençlik kampına gelen insanlar oryantring ve dağcılık yapıyor. Bunlarla ilgilenen insanları biz dışarıdan getiriyoruz. Ben üzerime düşeni gece gündüz yaparım.”