Çeşitli temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bakan Eroğlu Bolu'ya birbirinden heyecan verici müjdeleri arka arkaya sıraladı.

İlk olarak Büyüksu ve Kuruçay Derelerinde özel bir ıslah çalışması gerçekleştirileceğini söyleyen Bakan Veysel Eroğlu, Tüm Türkiye'de yani 81 ilde bu dere ıslahı projelerini yapacağız. Ama Bu konu ile ilgili bugün buradan talimatımı verdim. Bolu'nun ki en güzeli ve en estetiği olacak” dedi. Daha sonra KaradereSuları'nın da içme suyu olarak kullanılabilmesi için çalışmanın başlayacağını da belirten Bakan Eroğlu kısaca Bolu'nun turizm kenti olması adına ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bir takım temaslarda bulunmak üzere ilimize geldi. Gölcük'te gerçekleşen bir programının ardından Bolu Valisi Aydın Baruş'u makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu daha sonra Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı ziyaret etti. Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan Bakan Eroğlu, her birisi Bolu için son derece önemli projeler olan birçok proje hakkında peş peşe Bolululara müjdeler verdi. Ziyarette ilk olarak Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz bir konuşma yaparak, bu güne kadar Bolu'ya verdiği büyük desteklerden dolayı Bakan Veysel Eroğlu'na teşekkür etti. Başkan Yılmaz konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Bolu, dünyada yaşanılabilir ilk 10 kent arasında olacak”

“Bolu özel bir coğrafya ve şu an bu özel coğrafyanın tüm sorumluları buradalar. Hem Orman Genel Müdürümüz hem Devlet Su İşleri Genel Müdürümüz hem de Milli Parklar Genel Müdürümüz burada bizimle birlikteler. Tabi belediyelerle sizin bakanlığınızın özel bir bağlantısı var. Bütün belediyeler sizlerin gayret ve destekleri ve hizmetleri ile kendine geliyor. Bunda sizin de eski bir belediyeci olmanızın da belki bir katkısı bulunuyor. Dolayısıyla ben Bolu Belediyesi olarak yapacağımız planlamalara baktığımda bu planlamaların hemen hemen %70'i orman ya da Devler Su İşleri ile iç içedir. Öyle olunca da sizin bakanlığınızın ve bu genel müdürlüklerinizin himmeti olmasa bizim çok başarı sağlamamız pek mümkün değil. Hedefimiz şu; biz şu an Bolu Belediyesi olarak Türkiye'de yaşanılabilir kentler arasında zaten ilk on (10) içerisinde yer alıyoruz ama neden dünyada yaşanılabilir ilk on (10) kent arasında olmayalım. Bununla ilgili ise şehir ile suyu kucaklaştırmak istiyoruz inşallah sayenizde su konusunda Bolu'da bir daha hiçbir problem olmasın istiyoruz. Size minnetimizin en büyüklerinden bir tanesi de şudur ki söylemeden geçmek istemiyorum; ilk belediye başkanı olduğumuzda çok büyük sıkıntılarımız vardı ve çözüm konusunda da elimizden gelen hiçbir şey yoktu. Maaşları bile ödemekte zorlandığımız bir dönemde sizlerin de himmeti ile Bolu'dan Abant'a kadar arıtma tesisinin hattını çektik. O dönemde Büyüksu'da canlı yaşamazken bugün sayenizde balık da tutuluyor inşallah ilerleyen dönemde yüzülecekte”

“Bugün sürprizlerini öğrenmekten müthiş heyecan duydum”

Başkan Yılmaz konuşmasının devamında bu güne kadar verdiği desteklerden dolayı Bakan Veysel Eroğlu'na sonsuz teşekkürlerini sunarak; Gelecekte Bolu turizm kenti olacak ve hedefimiz tamamen buna yönelik. Hep şunu söyledik; Bolu Tabiatın Kalbi dedik. 4 mevsimin doyasıya yaşandığı dünyada bir başka il yok. İsviçre daha yeşil ama güneşi göremeyebilirsiniz ve Karadeniz belki daha yeşil ama rutubetten duramayabilirsiniz. Dolayısıyla Bolu hem doğası hem de insanları ile birlikte çok özel bir kent. Böyle bir coğrafyada Allah'ın takdiri ile biz belediye başkanlığı görevini yürütüyoruz ve bunun da hakkını vermek istiyoruz. Bu konuda bu güne kadar desteklerden dolayı sizlerden Allah razı olsun. Bundan sonraki vereceğiniz desteklerin bugün bazılarını öğrenmiş olmaktan da müthiş heyecan duydum. İnşallah kendi dönemimiz bittiğinde geleceğe daha umutla bakacak bir Bolu'yu göğsümüzü gere gere gelecek nesillere bırakabileceğimizi umuyorum. Son olarak ve tekraren bizlere ve en önemlisi Bolu'ya verdiğiniz sonsuz desteklerden dolayı şahsım ve Bolu halkı adına sizlere tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

“Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz geleceği gören ve vizyonu olan başarılı bir insandır”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın son derece başarılı bir başkan olduğunu belirterek başladığını konuşmasına şöyle devam etti: Gerçekten Bolu Belediye Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz büyük bir başkan. Kendisi geleceği düşünebilen vizyon sahibi bir insan. Kendisini öncelikle bugüne kadar yaptıklarından dolayı kutluyoruz. Başkanımızın da dediği gibi gerçekten belediyelerle en çok teması ve işbirliği imkanı olan bakanlık bizim Orman ve Su İşleri Bakanlığı'dır. Neticede belediye halka hizmet etmektedir ve bu sebeple bizlerde belediyelerimize destek vermekteyiz”

Bakan Eroğlu'ndan peş peşe sürprizler

Konuşmasında her birisi Bolu için ayrı bir heyecan olan projeler hakkında müjdeler veren Bakan Eroğlu; Artık şehirlerde estetiğin ön planda olması gerekmektedir. Bu konuda da başkanımızın birçok projesi var. Kuruçay Deresi ile Büyüksu Deresi'nin şehrin içerisinde adeta bir gerdanlık gibi olması için bir çalışma yapacağız. Bizim 81 ilde yapmayı düşündüğümüz bir proje bu ve bazı şehirlerde başladık. Şehir içerisinden geçen dereleri bir gerdanlık gibi muhteşem bir estetik ile ıslah ediyoruz. Bu basit ıslah değil özellikle Bolu'daki çalışmanın daha estetik olması için burada talimat verdim. Tabi 2003 yılında hükümet çok borçluydu ve parası da yoktu. O sebeple o zaman önce ekonomi sonra emniyet ve sonra estetik diyorduk. Şimdi ise estetiği yavaş yavaş ön sıralara alıyoruz. Bolu'nun projesinde başkanımız Alaaddin Yılmaz ile görüştük ve ilgili genel müdürümüz de burada kalarak birlikte bu projeleri ele alacaklar. Bolu'ya bu çok yakışacak. Artık Bolu'nun çevresine gelen insanlar artık içine de gelecekler ve bu da Bolu ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır. İçme suyu projesi konusunda da Karadere Suları ile ilgili çalışmaların yapılması talimatını zaten vermiştik ve inşallah bu suyu da Bolu'ya getiriyoruz. Ayrıca şehir içerisinin de ağaçlarla donatılması ve etrafı gibi yemyeşil olabilmesi adına ne kadar ve ne çeşit ağaç gerekiyorsa vereceğiz. Biz Bolu'yu bir turizm cenneti haline getirmek istiyoruz. Bolu'da çok muhteşem güzellikler var ama kafi miktarda turizm geliri de ne yazık ki yok. Bunu geliştireceğiz ve Bolu'ya zengin turistlerin geleceği bir şekilde geliştireceğiz. Bu konu ile ilgili bir master planı da hazırladık ve 5 Şubat'ta yeniden Bolu'ya gelerek bu konuyu masaya yatıracağız” dedi.

Konuşmalarında ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bakan Veysel Eroğlu'na tablo hediye etti.