Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Kıbrıscık'ta düzenlenen Etlik ve Damızlık Tavuk Yetiştiricileri Kursu Belge Törenine katıldı. Törende katılımcılara sertifikalarını veren Vali Zahteroğulları, Çiftçimizin de, esnafımızın da, iş adamımızın da, memurumuzun da kendini yenilemesi lazım. Yeni kurallara, kanunlara ve teknolojilere uyum sağlaması lazım. Onun için de Kıbrıscık ilçesinde yapılan bu faaliyeti ben çok önemsiyorum ve sizleri tebrik ediyorum.” dedi. Sertifika alan kursiyerlerin arasında kadınlarında çoğunlukta olduğunu gören Vali Zahteroğulları, sadece kadınlara yönelik traktör kullanma kursu açmak isteğini de belirtti.
Kıbrıscık gezisinde Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nun açtığı ve 205 kişinin sertifika aldığı Etlik ve
Damızlık Tavuk Yetiştiricileri Kursu Belge Törenine, Vali Ahmet Zahteroğulları, Kıbrıscık Kaymakamı Emre Yalçın, Kıbrıscık Belediye Başkanı Doğan Dağ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş ve vatandaşlar katıldı. Sertifika töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken daha sonra Veteriner Hekim Yiğit Emir Kişi tarafından kurs ile ilgili bilgiler verildi.
Kıbrıscık Kaymakamı Emre Yalçın ise ilçenin büyük oranda geçim kaynağı olan tavukçuluk ile ilgili böyle bir eğitimi verdikleri için mutlu olduğunu söyledi ve katılımcı sayısından da memnun olduklarını dile getirdi.
Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ise kursiyerleri tebrik ederek başladığı konuşmasında, Sizlerin de bildiği gibi ‘Eski köye yeni adet getirme' diye bir deyim vardır. Bu devir artık, eski köye yeni adet getirme zamanı. Eski adetlerle, geleneksel metotlarla ve yöntemlerle artık üretim yapamayız. İstediğimiz ürünü istediğimiz kalitede üretmeliyiz. Hele hele Bolu gibi küçük arazileri olan bir yerde emek veriyorsak, ömrümüzü küçük işletmelerde geçiriyorsak, sabahtan akşama kadar bu işlerle uğraşıyorsak bunun karşılığında bizi tatmin edecek gelirler elde etmemiz lazım. Bu da ancak bilgiyle ve teknoloji ile olur. Modern yöntemleri öğrenmekle olur. Eğitim sadece mektepte olmaz. Artık hayat boyu öğrenme diye bir kavram var. İnsan hayat boyu bir şeyler öğrenebilir, öğrenecektir de. İnsanlar her gün kendini yenilemek zorunda. Her gün yeni metotlar yeni teknolojiler geliyor. Şimdi sıra tavukçulukta. Bundan 20-30 sene önce böyle bir şey var mıydı? Dolayısıyla çiftçimizin de, esnafımızın da, iş adamımızın da, memurumuzun da kendini yenilemesi lazım. Yeni kurallara, kanunlara teknolojilere uyum sağlaması lazım. Eğitimin yaşı yoktur. Onun için de Kıbrıscık ilçesinde yapılan bu faaliyeti ben çok önemsiyorum ve sizleri tebrik ediyorum.” dedi.
“KADINLARIMIZI BURADA GÖRMEKTEN ÇOK MUTLU OLDUM”
Eğitimlerde bayanları da görmekten mutlu olduğunu dile getiren Vali Zahteroğulları, Hele hele annelerimizi, ablalarımızı, bacılarımızı burada görmekten daha da mutlu oldum. Çünkü şöyle bir yanlış var. Nüfus sayımlarında köylerdeki erkeklerin hepsi çiftçi yazılır. Kadınların hepsi ev kadını yazılır. Erkek ne kadar çiftçi ise kadın da o kadar çiftçidir. Benim annem babam köyde oturuyor. Babam ne kadar çiftçi ise annem de o kadar çiftçi. Hatta kadınlar şu anda daha fazla bu işlerle uğraşıyor, emek sarf ediyor. O nedenle kadınlarımızın da eğitimli olması bizim için önemli. Diğer yandan kadınlarımız için bir de traktör kursu vermek istiyoruz. Sadece kadınlarımıza yönelik bir traktör kursu açacağız. Kadınlarımızın statüsü kırsalda nasıl yükselir bunu da göstermek istiyoruz. Türk insanı kadını ile erkeği ile el ele vererek üreterek bu günlere geldi. Savaştan çıktıktan sonra bu günlere dünya ekonomisinde sözü olan bir yere geldik. Tarımdaki kazanımlarımızla bu günlere geldik. Daha iyi eğitimle, daha çok üretim yapıp dünya ile rekabet edeceğiz. Bu kursa tüm katılanları kutluyorum. Umarım burada gördükleriniz kazancınıza yansır” i