Bolu'nun önemli turizm işletmelerinden Gazelle Resort Otel ve Grand Kartal Otellerinin Genel Müdürü Halit Ergül, Bolu'da turizm yatırımları anlamında çok önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, çalışmaların bu şekilde devam etmesi halinde birçok ili geride bırakacağını söyledi.

Bolu'nun önemli turizm işletmelerinden Gazelle Resort Otel ve Grand Kartal Otellerinin Genel Müdürü Halit Ergül, Bolu'nun turizm kapasitesi ve turizmdeki yer hakkında bilgiler verdi. Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde olduğu için Bolu'da çok verimli termal su kaynaklarının olduğunu ifade eden Ergül, ama bu kaynakların şu anda tam anlamıyla kullanılamadığını belirtti.

Ergül, Türkiye'nin en önemli termal turizm merkezlerinden biri olan Afyon'a kıyasla Bolu'nun çok geri kaldığını da sözlerine ekleyerek, Bolu, termal su kapasitesi anlamında çok verimli kaynaklara sahip olmasına rağmen, Afyon'un çok gerisinde. Bizim saniyede 200 litre debilik çok çok iyi bir termal suyumuz var. Ama bunu değerlendiremiyoruz. Afyondan çok daha ileride olmamız gerekirken adımız bile geçmiyor. Kısa sürede Afyon'u yakalayacağımızı düşünüyorum” dedi.

Son zamanlarda turizm adına yapılan çalışmaların umut verici olduğunu da sözlerine ekleyen Ergül, Görüntü çok güzel, turizm alanında çalışmalar iyi gidecek gibi. Eskiye nazaran şu anda Vali bey ve siyasiler hepsi birlik içinde iyi çalışıyor. Turizm de iyi şeylerin olacağı konusunda umutluyum. Önceden sadece çok laf oluyordu. Ama iş olmuyordu. Ama şimdi iş olacağını düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Bolu'nun turizm kapasitesinin çok güzel olduğunu fakat buna rağmen otel ve yatak sayılarının yeterli olmadığını da sözlerine ekleyen Ergül, bu anlamda çalışmalar yapılması gerektiğini anlattı.

Ergül, Kartalkaya'da bulunan otellerin yaz mevsiminde hizmet vermesinin çok güç olduğunu bu nedenle ilin mevcut yatak kapasitesi anlamında sıkıntıya yol açtığını da belirterek, Orayı yaz mevsiminde çalıştırmak çok zor. Orası 2 bin rakım soğuk oluyor. Kışın tamamen kara dayalı olduğu için oraya kar haricinde misafir getirmek çok zor. Oteli açıyoruz kar yoksa eşimiz dostumuz bile gelmiyor. Ne zaman ki kar yağacak o zaman müşteri geliyor. 1980'lerde 5 ay süren kış sezonu şimdi 3 aya düştü. Orada sıkıntı var artık. Eski verimlilik ve hareketlilik zor” diye konuştu.

Bolu'nun yaz mevsiminde kamp yapan futbol ve basketbol takımları nedeniyle spor turizmi açısından da çok tercihe dilen bir il olduğunu aktaran Ergül, Kartalkaya'da bulunan oteller yaz mevsiminde 2 ay gibi bir süre için spor turizmine hizmet verebilir. Bunu değerlendirebiliriz. Bunun hem otellerimizin hem de Bolu ekonomisine de katkısı olacaktır” ifadesini kullandı. Haber Merkezi