Boluspor teknik direktörü Reha Kemal Erginer, antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erginer, Kalması gerekenler kaldı, gitmesi gerekenler gitti. Kalsalardı o zaman farklı eleştiriler olurdu” dedi. Transferin son ana kadar devam edeceğini söyleyen Teknik Direktör Reha Erginer, şu andaki sürecin doğru işlediğini söyledi.
“TAKTİK ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERECEĞİZ”
Şuana kadar ki çalışmalardan memnun olduğunu dile getiren Teknik Direktör Reha Erginer ; Biz burada kendi adımıza değil, Boluspor için buradayız. Ortak paydamız sizinde, bizimde, futbolcularında, yönetiminde ve taraftarında Boluspor'dur. Ayın 12'sinden bu yana çalışıyoruz. Ondan önce 5 gün U-21 takımımız ile çalıştık. Oradan A takıma aldığımız oyuncular var. Şuana kadar ki bölümü göz önüne alırsak, çalışmalardan oldukça memnunum. Arkadaşlarımızın arzusundan, hırsından, isteğinden, çalışma azminden ve çalışmalardan oldukça memnunum. Sakat oyuncumuz hiç yok. Bu bizim için çok önemli. Fiziksel anlamda ağır antrenmanlar yapıyoruz. Aynı zamanda artık yavaş yavaş taktik çalışmalarına da girdik. Çünkü yeni kurulan bir takımız. Geçen seneden devam eden oyuncu sayımız az. Bu yüzden taktik çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Tabi ki zamana ihtiyacı olan bir takımız. Bu doğrultuda ilk etaptaki çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
“ZAMANA İHTİYAÇ VAR”
Transferler ile ilgili soruları da yanıtlayan Teknik Direktör Reha Erginer, Tabii ki transfer ucu açık bir durum. Transfer sezonunun sonuna kadar devam edebilir transfer. Belki ayrılan arkadaşlarımızda olabilir. Şuan tabiî ki ne kadar erken olursa gelen transferler bizim için o kadar iyi. İçinde bulunduğumuz şartlar göz önüne alındığında şuana kadar PTT 1. Lig'de çok yüksek bir transfer piyasası var. Biz yinede bu süre içerisinde fena yol almadık. İyi oyuncular aldık ve almak istediğimiz oyuncularda var. Onlarla da görüşme halindeyiz. Kalması gereken oyuncular kaldı, gitmesi gereken oyuncular gitti. Bu sene yeni bir takım kuruluyor. Bu takımla da çok iyi işler yapacağız. Sadece bizim için bir zamana ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.
“SÜREÇ DOĞRU İŞLİYOR”
“Herkes ister geçen yıldan kemikleşmiş bir kadro ile çalışmak takımın iskeleti olursa küçük oynamalarla çalışabilirsin ama buradaki şartlara bakıldığında geçen sene oldukça kötü geçen bir sezon var. Bu neticede ayrılması gereken oyuncular vardı, onlar ayrıldı. Kalması gerekenler de kaldı. Bu bir süreç bu da böyle işledi ve de doğru işlediğini düşünüyorum. İnsanlar bunu farklı şekillerde anlayabilirler. Bu sürecinde nasıl işlediğini doğru yorumlamak gerekir” dedi.
“OLDUKÇA YOĞUNUZ”
Hem sportif hem de idari anlamda değişime gidildiğini belirten Erginer, Bu kadar oyuncu ayrılmasaydı o zamanda farklı eleştiriler olurdu. Boluspor'da kötü geçmiş sezonun ardından aynı oyuncularla devam ediliyor denilirdi. Yeni bir takım kuruluyor bu takımda burada çok iyi işler yapacak. Bizim zamana ihtiyacımız var. Bu zamanı da hazırlık döneminde iyi kullanmak istiyoruz. Bunun dezavantajı da var. Avantaj olarakta kendimize çevirmek istiyoruz. Biz yeni bir yapılanma yaparken sadece futbol takımı içinde yapmıyoruz. Geldiğimiz kısa süre içersinde bazı şeyleri oturtmak zor. Hem sportif anlamda hem de idari anlamda tesisleşme anlamında yapılanma içerisindeyiz. Her şeyi bir arada götürüyoruz. Oldukça yoğunuz” ifadelerini kullandı.
“ALTYAPI ORGANİZASYONLARI ÇOK ÖNEMLİ”
Altyapı ile ilgili de konuşan Erginer şunları söyledi: Altyapıdan bize gelecek oyuncular olabilir, bizden de altyapıya gidecek oyuncular olabilir. Orası da bizim kendi takımımız. Ama benim amacım, buraya aldığımız oyuncuların gelişim göstermesini sağlamak. Gerekli şeyler bira