Boluspor hafta sonu kendi sahasında oynayacağı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasının hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Anadolu Ajansı

Kulübün Karaçayır Mahallesinde bulunan tesislerinde gerçekleşen antrenmana koşu ile başlayan kırmızı beyazlı ekip, daha sonra 5'e 2 top çalışması yaptı. Daha sonra pas çalışması da yapan Bolusporlu futbolcular antrenmanı açma germe hareketleri ile sonlandırdı.

Boluspor teknik direktörü Reha Erginer, antrenman öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ligin ilk yarısını istedikleri yerde bitiremediklerini ifade etti.

İkinci yarıya başlama maçının kendileri açısından çok önemli olduğunu kaydeden Erginer, Maçtan sonra da söyledim. Saygı duyulması gereken bir ekiple oynadık. 3 puan bizim için önemliydi. Maçtan sonra da eksiklerimizi ve üstüne koyacağımız çok şey olduğunu gördük. Bu hafta önemli bir maç var. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile puanlarımız eşit. Biz en kısa zamanda puanlar alıp daha üst sıralara tırmanmak istiyoruz” dedi.

Erginer, Gaziantep karşılaşmasına her hafta olduğu gibi 3 puan parolası ile hazırlandıklarını belirterek, Zor maç olacak. Ama bizim için aslında kolay ya da zor maç yok. Rakipler birbirinden zorlu. Herkes herkesi yenebiliyor ve enteresan sonuçlar çıkabiliyor. Böyle sonuçların alındığı bir ligde mücadele ediyoruz. İkinci yarı da bu sonuçların daha fazlasını da göreceğimize eminim” şeklinde konuştu.

Artık iç sahada puan kaybetme gibi bir lükslerinin olmadığına dikkat çeken Erginer, Orduspor ile başladıkları ikinci yarıyı iyi bir şekilde devam ettirmek ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçını da kazanmak istediklerini dile getirerek, bu maçta da 3 puan alarak 2 maçta üst üste galibiyet almayı hedeflediklerini ifade etti.

YÖNETİMİMİZLE DE ORTAK ALDIĞIMIZ KARARLAR VAR

Ara transfer döneminin daha bitmediğini de anımsatan Erginer, Daha transfer yapmayı düşündüğümüz mevkiler var. Tabi istediğimiz oyuncular olursa daha iyi olur. Bize bir şeyler katacak oyuncuları almak istiyoruz. En önemlisi bu oyuncuları transfer ederek önümüzdeki sezonu da düşünüyoruz. Yoksa böyle kısa vadede gereksiz transferler yapıp kulübü de ekstra maliyetler altına sokmak istemiyoruz. Yönetimimizle de ortak aldığımız kararlar var” ifadesini kullandı.

MALİ SINIRLARIMIZ VAR

Erginer, mali sıkıntıların kulüplerin önündeki en büyük engel olduğunu ileri sürerek, Adımları atarken bu anlamda biraz daha dikkatli atmak lazım. Günü kurtarma derdinde değiliz. Bu anlamda bize katkısı olacak oyuncular olursa kafamızda düşündüğümüz mevkilere takviye yapabiliriz. Yönetimle de bu konularda hemfikiriz. Yoksa isteyip de alamadığımız ve başka kulüplere giden oyuncular oldu. Mali sınırlarımız var. Onları aşmak istemiyoruz” diye konuştu.

Bu sene transfer piyasasının oldukça yüksek olduğunu da ifadelerine ekleyen Erginer, şöyle konuştu: Oyuncular artık ne kazanacaklarına ne alacaklarına bakıyorlar. Devre arası transferleri biraz zor oluyor. Çünkü herkesin bir kulübü var. Bünyenize iyi oyuncular katmak istiyorsunuz o da zor. Çünkü herkes oyuncu arıyor. Bugün serbest bir oyuncu bulmak zor. Maç eksiği olan ve kalitesi yüksek oyuncular oluyor. Ama az sürede ne kadar katkı verecekleri şüpheli. Bu yüzden transfer konusunda biraz ince eleyip sık dokumak lazım”

MAÇ EKSİĞİ OLAN FUTBOLCULAR HAZIRLIK MAÇI YAPTI

Diğer taraftan, takım kadrosunda bulunan ve maç eksiği olan oyuncuların performansını değerlendirme adına bir hazırlık maçı yaptıklarını söyleyen Erginer, Hem onların son durumlarını görelim istedik. İstediğiniz kadar bireysel antrenman yapın takım antrenmanının yerini tutmaz. Ya da istediğiniz kadar takım antrenmanı yapın bir maçın yerini tutmaz. Maç ritmini ve kondisyonunu yakalamak zordur. Bu yüzen onları görmek için de böyle bir maç yaptık. Bunları ikinci yarıda sıkça yapmak ve oyuncuların da maç eksiğini tamamlamak istiyoruz” diye belirtti.