Malumun ilamı seçimden öncede ortadaydı, Ak Parti kendi içinde ürettiği muhalefetle seçimi ikram etti.

Adayalar açıklandığında da yazmıştım hala arkasındayım. Özcan ve Metin öncesinde hazırlanarak değil bir anda aday oldular.

2 ay önce kesin aday değilim açıklaması yapan Özcan, Muharrem İnce gurubunun mecliste feshinden sonra,

Metin ise Bolu'nun iki ağır siyasisi Alaaddin Yılmaz ve Nurettin Doğanay'ın çekişmesi sonucu Ankara'dan atanarak aday oldu.

İki son anda karar alan adaydan Bolu halkı Tanju Özcan'ı başkanı olarak seçti

Metin'in uzun yıllar Bolu sokaklarından uzak kalması, Genel merkezinin Kılıçdaroğlu üzerine kuruduğu seçim stratejisini yerelde Özcan üzerinden -Abdullah emmisinin uyarmasına rağmen- davam ettirmesi, Alaaddin Yılmaz'ın gönül kırıklığı ve karşılıklı mesafe konulması, İl genel ve belediye meclisinde aday-vekil-il yönetimi çekişmesi, seçim çalışmalarına partililerin boş gezen minibüsler yerine yüzlerce milyarlık araçları ile katılması, bakanlar düzeyinde aşırı yüklenilmesi yenilginin nedenleri arasında.

İlk defa mağduriyetsiz seçime girecek Ak Parti özellikle küçük şehirlerde vatandaşa daha çok dokunmuş aday tercih etmeliydi. Fatih Metin doğru insan ama aday olarak hazır değildi.

Açılış düğün nişan cenaze vs..her fırsatta Bolulu vatandaşların yanında olup elini sıkmış Özcan haliyle yarışa birkaç adım önce başladı. Hayır” cephesinin bileşenlerini bir araya getirecek şifreyi çözerek, sahada sadece kendi ve mütevazı ekibiyle çalışıp hiçbir (İnce de dâhil) genel başkanı Bolu'ya istemedi.

Gecesini gündüzüne katan Fatih Metin beklenenden daha iyi performans sergiledi ama partililerinin değimiyle flaşların patladığı bakan ziyaretlerindeki coşku ve desteği kıyı köşe ziyaretlerde göremedi.

İktidar desteği ve Ak Parti potansiyel oyuyla öne geçeceği benim değil çoğu uzmanın tahminiydi fakat olmadı. 15 yılın ardından Bolu Belediyesi CHP'ye geçmiş oldu.

Bu sonucun ardından teşkilat aynen durur yada değişir falan benim bileceğim iş değil, varlık nedenleri 70 yaşında 102 mitingle seçim maratonunu tamamlayan Erdoğan'a bağlı olanlara tek söyleyebileceğim belediye binamızdaki Erdoğan posteri indirildiğinde kendi sosyal hesaplarındaki Erdoğanlı fotolarını tekrar afişi asana kadar kaldırmalarıdır.

Hasan Perçin

[email protected]