Voleybol Bolu İl Temsilcisi Erdem Yılmaz, dün bir basın toplantısı düzenleyerek, son günlerde voleybol müsabakalarında hakemlerle ilgili birçok olayların yaşandığını ve buna karşılık çok üzüldüğünü belirterek, İlimizde voleybol hakemleriyle olan sıkıntıları en kısa zamanda çözeceğiz. 11 Faal hakemimiz var ve bunların bazıları asker, öğretmen, öğrenci ve özel sektörde çalışıyor. Onun için bazı sorunlarımız ortaya çıkmakta. Önümüzdeki günlerde hakemlik sınavı açıp en az 50 hakem kadrosu açacağız” dedi. Yılmaz, Bolu'yu salon sporları merkezi haline getireceklerini de dile getirdi.
Dün sabah basın mensuplarıyla bir araya gelen Bolu Voleybol İl Temsilcisi Erdem Yılmaz, 16 yıldır İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nde görev yaptığını ve 6 yıldır da Voleybol İl Temsilcisi olarak çalıştığını, voleybol sporunu çok sevdiğini belirterek, Şu ana kadar 70 ilin il temsilci değişti. Değişmeyen iller arasında bende bulunuyorum. Bu işe gönül verenlerden biriyim. Voleybolu çok seviyorum. Benim tek amacım Bolu'yu salon sporları arasında en iyi yere getirmek. Seyirciyi spor salonlarına çekmek için projeler üretmekteyiz. Bolu'yu hak ettiği yere getirmek için çalışmalarımız sürüyor” dedi.
Voleybol hakemleri ile ilgide bir açıklama yapan Yılmaz, Son günlerde hakemlerin yetersizliği gündeme geldi. Elimizdeki imkanlar dahilinde en iyisin yapmaya çalışıyoruz. 11 faal hakemimiz var ve bunların bazıları askerde, kimileri özel sektörde, kimileri öğrenci ve bunun için çok zorluklar çekiyoruz. Yinede olağan üstü çaba harcıyoruz bu sorunları ortadan kaldırmak için. Olayın iç yüzü budur. Bu ay içersinde voleybol hakemlik kursu açacağız ve en 50 kişiyi hakem yapacağız. Bunların genellikle Bolu'dan olmasını tercih edeceğiz. Voleybolu en iyi yere taşıyacağız. Voleybol camiasından sabır bekliyorum. Belediye Başkanımızdan ve Kulüp Başkanız Naim Ayhan'dan büyük destekler alıyoruz. Aynı desteği işadamlarımızdan da bekliyorum. Geleceğin sporcularını yetiştirmek içinde beden eğitimi öğretmenlerinin de yardımlarını bekliyoruz. Bolu'da güzel bir spor kompleksi hazırlıyoruz. Bolu'nun geleceğinin sporcularını yetiştirmek için. Futbola verilen desteğin yüzde 3'ünü salon sporlarına verilse yapamayacağımız şey yoktur. Kendime 5 yıllık bir hedef koyduk ve bu hedefe ulaşmak için çalışmalarımıza başladık. Voleybol ikinci lig kulüpleri arasında maaşını veren nadir kulüplerden biriyiz” diye konuştu.