Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Emine Erdal, Pazartesi günü gerçekleşen ‘Köylere Hizmet Götürme Birliği' üyesi seçimlerinde, oy kullanan 100 muhtarın 97'sinden oy alarak, Ak Partili Meclis Üyesi Sezai Çavdar ile birlikte 1 yıllığına birlik üyeliğine seçildi. Bolu'da İlk kadın İl Genel Meclisi Üyesi” olarak tarihe geçen ve böylelikle meclisteki erkek egemenliğine son veren Erdal, Geçmişte bir bayan üyenin orada yer almaması sadece bir tabudan ibaretti. Benim oraya girmemle birlikte o tabu yıkılmış oldu” dedi ve ekledi; Kesinlikle toplumun her alanına kadın eli değmeli.
30 Mart Yerel Seçimlerinde İl Genel Meclisi Üyeliği'ne seçilen Bolu'nun ilk başörtülü bayanı olarak tarihe geçen Emine Erdal, bu hafta gerçekleşen Köylere Hizmet Götürme Birliği üye seçimlerine de damga vurmayı başardı. 100 muhtarın oy kullandığı seçimlerde Erdal, 97 oy alarak birliğe seçilen ilk bayan üye oldu.
İl Genel Meclisi'nin ardından Köylere Hizmet Götürme Birliği'nde de erkek egemenliğine son veren Ak Partili Meclis Üyesi Emine Erdal, Bolu'da ilk bayan veteriner olma özelliğiyle de dikkat çekiyor.
İş yaşamındaki başarısını siyasi arenaya da taşımayı başaran Emine Erdal açıklamalarda bulundu.
Açıklamalarında öncelikle kendisini tanıtan Erdal, Boluluyum. Mesleğim, veteriner hekimlik. Bir klinik sahibiyim ve serbest çalışıyorum. Mesleki branşım büyükbaş hayvanlar üzerine. Dolayısıyla köylerle ve köylerdeki insanlarımızla içli dışlıyım. Selçuk Üniversitesi'nden 2002 yılında mezun oldum ve 12 yıldır bu işi yapıyorum. Evli ve iki çocuk sahibiyim” dedi.
“İNSANLAR MECLİS KOLTUKLARINDA BAYAN GÖRMEYE ALIŞKIN DEĞİLLERDİ”
Bolu tarihine geçen İl Genel Meclisi'ndeki ilk bayan üyeliğine değinen Erdal, 30 Mart Yerel Seçimlerinde İl Genel Meclisine seçildim. Bilindiği üzere Bolu'da toplamda 23 İl Genel Genel Meclis Üyesi var. Bunların 6'sı Merkez ilçeden üye olup, 4 tanesi Ak Parti grubuna ait. Ak Parti'den 4'üncü sıra adayı gösterildim ve meclise girmeyi başardım. Bolu'da ilk defa bir bayan İl Genel Meclisi'ne seçildi. Bu hem benim, hem de hemcinslerim ve partim adına gurur verici bir durum. Bundan dolayı onur duyuyorum. Çok yüksek bir oy aldık, bu bize gurur verdi. Tabi aynı zamanda da büyük sorumluluklar da yüklendik. İl Genel Meclisi kurulduğu tarihten beri ilk defa meclise bir bayan girdi. Ve orası hep erkek egemenliğinin hâkim olduğu bir yer olarak gibi algılandı. İnsanlar hiç bayan görmeye alışkın değillerdi. Bu seçimlerle birlikte bu algı yıkılmış oldu” ifadelerini kullandı.
“MECLİS ÜYELİĞİ OLUMLU KARŞILANDI”
Açıklamalarının devamında, Meclis'teki 22 erkek üyenin arasında tek bayan olmam, belki bazıları tarafından yadırganmış olabilir” diyen açıklamalarını şöyle sürdürdü: Fakat sağ olsunlar arkadaşlarımız hiçbir zaman bunu hissettirmediler. Genelde olumlu karşıladılar, hatta birçoğu beni orada görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. O nedenle bir sıkıntı yaşadığımı söyleyemem. Geçmişte bir bayan üyenin orada yer almaması sadece bir tabudan ibaretti, benim oraya girmemle birlikte o tabu da yıkılmış oldu.”
“MUHTARLARIMIZLA SIKÇA GÖRÜŞÜYORUM”
Veteriner mesleğinin meclisteki görevine de katkı sağlamasını düşündüğünü belirten Erdal, Mesleğim gereği her gün 3-5 ya da daha fazla köye gider gelirim. O nedenle Merkeze bağlı 112 köy muhtarlarımızın belki yarısıyla zaten birebir tanışıyoruz. Benim tanımadıklarımın çoğu da beni tanıyabilir. Çünkü ya komşusuna ya da başka bir yakınına mutlaka gitmişimdir. Bu sebepten dolayı muhtarlar bana çok uzak değiller. Eminim ki asla ‘Bu kadın nereden geldi?' demiyorlardır. Hatta iş için köylere gittiğimde çok olumlu yaklaşımlarla karşı