AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada Türkiye'nin yeni bir eşikten başarı ile geçtiğini söyleyerek; 30 Ağustos'un 92. Yıldönümünde Türkiye her zamankinden daha çok umut ve heyecanla geleceğe yürümektedir” dedi.

Ercoşkun yaptığı açıklamasına şu sözlerle devam etti;

Milletimizin bağımsızlık uğrunda verdiği onur mücadelesinin zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92′inci yıldönümünü bu yıl daha farklı bir heyecanla millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde kutluyoruz. Ecdadımızdan, geleceğe taşımak adına emanet aldığımız bu güzel vatanımızı, ay yıldızlı şanlı Bayrağımız ile her geçen gün daha da güçlenen Türkiye Cumhuriyetinin Lider Ülke olması için hedeflerimize kararlılıkla yürüyoruz.

Devletle Millet arasındaki bağın 10 Ağustos 2014 tarihine 12. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle pekişmiştir.1000 yıllık medeniyet tarihimizde ilk defa halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanımızın ardından yeni bir dönem başlamış ve bu yeni heyecan hepimizi kuşatmıştır.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin kurulması öncesinde, Türk Milletinin bağımsızlık yolundaki azim ve kararlılığının tüm dünya uluslarına ilan edildiği bu anlamlı zaferin 92′inci yıl dönümü vesile ile bütün şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. İnşallah birlik ve dirlik içerisinde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine dünyaya öncü ve örnek bir Ülke olarak ulaşacağız. Kahraman ordumuzun ve aziz Milletimizin Zafer Bayramı kutlu olsun.