Abant-Taşkesti ve Sarıalan-Aladağ arasındaki yolların sıcak asfalt olarak tamamlanmasının ardından, yıllardır yapılması beklenen Yedigöller yolunda da çalışmalar başladı. Yapılan bu çalışmalar Bakanlıklardan elde edilen ödenekler ile İl Özel İdare bütçesine hiç dokunmadan gerçekleştiriliyor. Yedigöller yolunun da önümüzdeki yıl tamamlanmasının ardından Bolu turizminin daha da hareketlendireceğini söyleyen Ercoşkun, çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek açıklamada bulundu.

“Yedigöller yolu sıcak asfalt olacak”

AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun; Yılardan beri teşkilatımızla beraber gayret ettiğimiz Taşkesti-Abant, Sarıalan-Aladağ arasındaki yolların sıcak asfalt yapımını tamamlamış bulunuyoruz. Gerçekten çok mutluluk verici bir olay çünkü bölge halkının uzun dönemden beri arzu ettiği, bölgenin kalkınmasına, turizmin gelişmesine katkı sağlayacak önemli bir çalışmayı gerçekleştirmiş oluyoruz ve bu çalışmalar Özel İdare tarafından gerçekleşiyor. Muhakkak ki Hükümetimizin buraya özel olarak göndermiş olduğu bir kaynak da var. Çünkü Özel İdare kaynaklarını sadece buraya harcamış olsak, bu kez köylere yapılacak çalışmalar yarım kalır. Bunun yanında Yedigöller yolunu da sıcak asfalt yapmak uzun dönemden beridir hayalimizdi. Yedigöller yolunun da projelendirme ve yapım çalışmaları başlandı. Bu yolunda çift kat sıcak asfalt olarak önümüzdeki yıl içerisinde Hükümetimiz tarafından desteklenecek ödenekler ile İl Özel İdare Bütçesine dokunmadan bitmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.”

Ercoşkun; Yaptığımız bu çalışmalar neticesinde Bolu'nun her köşesine ilçe yollarındaki yol çalışmalarının da tamamlanması ile gerek yurtiçinden gerek yurtdışından gelen misafirlerimiz her yere kolayca ulaşabilecek. Bu da Bolu'nun tüm ilçeleri ile birlikte turizm anlamında ciddi mesafe kat etmesine yol açmış olacak. Geçtiğimiz dönemde başlayan bu çalışmalar bu dönemde nihayete eriyor. Bu manada çok büyük mutluluk duyuyoruz. Geçmiş dönemde katkı veren Milletvekillerimize, bu dönemde de İl Genel Meclis Başkanımız ve üyelerimiz olmak üzere tüm katkı verenlere Bolu halkı adına şükranlarımı bir borç bilirim.”